Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koalicijski vrh o že izpolnjenih zavezah iz koalicijske pogodbe

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 09. 11. 2022 / 19:47
Oznake: Politika, Vlada
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2022 / 20:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koalicijski vrh o že izpolnjenih zavezah iz koalicijske pogodbe
Koalicijski vrh se je danes sestal prvič. FOTO: TW Vlada RS

Koalicijski vrh o že izpolnjenih zavezah iz koalicijske pogodbe

Začetek odstranjevanja žice z meje, odstop od pogodbe za boxerje, priprava izhodne covidne strategije, sprejetje interventnega zakona na področju zdravstva. To so, kot je v izjavi za medije po prvem rednem koalicijskem vrhu izpostavil premier Robert Golob, nekatere od že izpolnjenih zavez iz koalicijske pogodbe.

Nekateri koalicijski cilji so po zatrjevanju predsednika vlade že realizirani, druge so začeli izpolnjevati. Osnovna cilja za letošnjo jesen sta bila sicer področje draginje in obvladovanje epidemije koronavirusa. Glede draginje je Golob poudaril, da je bila letna inflacija ob nastopu vlade 10,8-odstotna, danes je 9,9-odstotna.

»Ukinjanje samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve ni bila točka današnjega koalicijskega vrha, zato glede tega nimam česa dodati,« je dejal premier dr. Robert Golob.

Navadili smo se živeti s covidom

Po njegovih besedah družba, kar se epidemije tiče, normalno deluje, »najranljivejše skupine so zaščitene, vsi pa smo se navadili živeti s covidom«, kar je označil za enega pomembnejših dosežkov te vlade. Na strahove o zamiranju gospodarske rasti pa je odvrnil, da »kamor koli v gospodarstvu danes pridemo, nihče ne izpostavlja nobene druge težave kot pomanjkanje delovne sile.«


Koalicija stoji za ministricama

Koalicijski vrh je po poročanju STA spregovoril še o interpelacijah zunanje in notranje ministrice Tanje Fajon in Tatjane Bobnar, za katerima »koalicija trdno stoji«, glede referendumov pa je Robert Golob pozval ljudi na volišča (in h glasovanju trikrat »za«) – enako kot tudi v primeru skorajšnjih predsedniških in lokalnih volitev.

Kupi v trgovini

Ne živite od laži
Filozofija in esejistika
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh