Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koledar, ki vam bo služil več let

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 30. 10. 2023 / 08:10
Oznake: Koledar, Koledar
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2023 / 08:31
Koledar, ki vam bo služil več let
ekupa uredništva Aleteia.si, Kaja Zupanc, Alma Gril, Urška Leskovšek, Lojze Grčman, Urška Kolenc, koledarček, Aleteia. FOTO: Vid Ponikvar

Koledar, ki vam bo služil več let

Pri Aleteii so pripravili ličen univerzalni namizni koledar, ki vsak dan prinaša novo spodbudno misel enega njihovih sogovornikov.

Si predstavljate, da bi imeli koledar, ki bi vam služil več let zapored, hkrati pa bi vas vsak dan opogumila, spodbudila ali razveselila nova misel?

Ekipa Aleteie je pripravila točno takšen koledar, v katerega so vključili misli, ki so jih izrekli njihovi sogovorniki v preteklih skoraj že šestih letih delovanja medija.

Kaj sploh je univerzalni koledar?

Na njem so napisani le dnevi v mesecu, ne pa tudi dnevi tedna. Tako koledar lahko služi čisto vsako leto – tudi prestopno (ki bo že naslednje leto).

Novinarja Aleteie Lojze Grčman in Urška Kolenc sta se iskanja misli za vsak dan v letu lotila zelo organizirano. Razdelila sta si rubrike, ki jih novinarji pokrivajo na Aleteii (Življenjski slog, Duhovnost, rubrika Zanjo …), nato pa je sledilo aktivno brskanje po objavljenih intervjujih za zanimivimi citati. Od začetka sta bila sicer negotova, ali jima bo sploh uspelo najti 366 navdihujočih citatov, a se je sčasoma izkazalo, da jih je bilo v do se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh