Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komu delate reklamo?

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 18. 10. 2023 / 08:28
Oznake: Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2023 / 09:26
Komu delate reklamo?
Patricija Gril. FOTO: Simon Golob

Komu delate reklamo?

Kot otrok sem veliko brala. Tudi knjige o vilah in čarovnicah, jasno. Kdo jih pa ni? Eno o čarovnici sem pravzaprav že pri treh letih znala na pamet in se delala, da znam brati. Prava čarovnija, kajne?

Šalo na stran. Zakaj, ampak res zakaj so nam tako všeč čudaška nadnaravna bitja? Prof. Bogdan Dolenc ob tem citira že 98-letno Christo Meves, psihoterapevtko in pisateljico, nemško spreobrnjenko iz protestantizma v Katoliško cerkev. Kot avtorica vzgojnih knjig je namreč razmišljala tudi o razlogih za uspeh knjig, kot je saga o Harryju Potterju.

Gospa v tem vidi »samoumevno znamenje našega brezbožnega časa« in »odgovor na današnjo izgubo vere«. Vsak človek namreč vsaj na neki točki želi spoznati smisel življenja. In to je brez vere precejšen zalogaj. V nas ostane prazen prostor, ki ga zapolnimo z vsemi mogočimi bedarijami. Če nimamo pravega doma (kar je pravzaprav samo tisti v nebesih), pač brezdomno begamo naokrog … In ko nam nekdo ponudi svet, kjer lahko »natreniraš« čarovniške sposobnosti in potem opraviš z vsem zlom, bi si lahko želeli še česa boljšega?

Kristjani na to vpraš...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh