Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristusov glas za vodilo

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 14. 02. 2024 / 08:15
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2024 / 16:27
Kristusov glas za vodilo
Marija od Jezusa. FOTO: Splet

Kristusov glas za vodilo

Blažena Marija od Jezusa (Emilija) d'Oultremont, redovna ustanoviteljica »Kristusov glas mora biti glavno vodilo našega delovanja. Ob Mariji in z njenim srcem bo vse v našem življenju posvečeno Bogu, njegovi slavi in zadoščenju. Nihče nas ne more bolje izoblikovati za ljubezen do našega Gospoda kot Marija, saj nihče ne razume Božjega in človekovega srca bolje kot ona ... in ona nas prosi, da bi bili njeni sodelavci v predanosti, pokori, češčenju in ljubezni.«

Redovno ime: Marija Jezusova (Marija od Jezusa)

Rojstvo: 11. oktobra 1818 na gradu Wégimont blizu mesta Liège v Belgiji.

Smrt: 22. februarja 1878 v Firencah v Italiji.

Družina: Rodila se je v grofovski plemiški družini očetu Emilu in materi Mariji Karolini (Charlotte) de Lierneux de Presles. Imela je starejšega brata Teodorja in mlajšega Karla. Njen oče je bil belgijski veleposlanik v Vatikanu v Rimu in pogosto ga je spremljala na njegovih številnih obiskih po Evropi. 

Vzgoja: Doma je bila deležna temeljite humanistične in verske izobrazbe, ki ji je dala energičen značaj, tako fizično (postala je odlična športnica) kot moralno; odločnost in energija sta bili eni temeljnih značilnosti njene osebnosti.

Duhovnost: V otroštvu se je seznanila z duhovnostjo Ignacija Lojolskega, obenem pa je v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh