Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krog sočutja

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 23. 08. 2023 / 08:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2023 / 08:15
Krog sočutja
FOTO: Arhiv Družina

Krog sočutja

V minulih dneh so mobilne ekipe ministrstva za zdravje in NIJZ na prizadetih območjih začele nuditi psihološko pomoč. Morda bi se kdo utegnil vprašati, kaj jim bo psihološka pomoč, če ne vedo ne, kje bodo spali, ne, kaj bodo jedli?!

Ne, človek res ne živi samo od kruha. Ampak najprej in neizogibno pa za svoje življenje potrebuje kruh. In streho nad glavo. Človeka dostojno življenje. Kako dolga bo pot do tja?

Nedavna ujma s poplavami in plazovi naj bi po nekaterih ocenah prizadela od 10.000 do 15.000 gospodinjstev. Humanitarne organizacije najbolj skrbijo starejši, ki jim je odplavilo premoženje, in seveda vsi, ki so ostali brez domov. Vlada je Rdečemu križu in Karitas v prvem ukrepu že nakazala 11 milijonov evrov, organizaciji pa bosta glede na stopnjo škode na domovih delili sredstva do 3.000 evrov. Prizadeti se za pomoč lahko prijavijo do 28. avgusta. Po 1. septembru pa bo sprejet še interventni zakon, ki bo omogočal podeljevanje izredne denarne pomoči v vrednosti sedemkratnika minimalnih življenjskih stroškov. Za štiričlansko družino bo to naneslo več kot 11 tisoč evrov. Bodo ti in vsi nadaljnji ukrepi dovolj za človeka dostojno življenje?

Karel Gržan nam je v pogovoru položil na srce, ka...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh