Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krščanska domova nad Savo

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 10. 01. 2024 / 08:05
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2024 / 11:57
Krščanska domova nad Savo
Škof dr. Franc Šuštar in župnik Ciril Plešec z gasilci. FOTO: Ivo Žajdela

Krščanska domova nad Savo

Župnija Kranj - Drulovka/Breg je lansko leto praznovala 40-letnico, leta 1983 jo je ustanovil nadškof dr. Alojzij Šuštar.

Župnijo Kranj - Drulovka/Breg je 14. avgusta 1983 ustanovil takratni ljubljanski nadškof dr. Alojzij Šuštar. Prvi župnijski upravitelj je bil France Ivanc, do takrat kaplan v Kranju. Cerkev v Drulovki je posvečena nadangelu Mihaelu, na Bregu pa Materi Božji, pomočnici kristjanov. V ustanovni listini so zapisali, da sta obe cerkvi po statusu enakovredni, zato so tudi oba kraja dali v uradno ime župnije.

V župniji imajo ob nedeljah trikrat mašo in še sobotno v Drulovki, ki je že nedeljska. Ob sobotah zvečer imajo v Drulovki ljudsko petje, za maše ob nedeljah ob 7.30 na Bregu vodi petje Tea Sušnik, v Drulovki ob 9. uri Tine Vidic in ob 10.30 Luka Zevnik, ki vodi tudi ljudsko petje. Ob večjih praznikih poje na Bregu mešani pevski zbor, ki nima rednih vaj, ampak priložnostne. Poleg petja sodelujejo laiki pri maši z branjem beril, zlasti za velike praznike pa še na druge načine.

Petje celotnega občestva

Organist in pevovodja Luka Zevnik je za Družino

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh