Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krstna knjižna predstavitev knjige S Svetimi Višarjami v srcu

Ivo Jevnikar
Za vas piše:
Ivo Jevnikar
Objava: 16. 10. 2023 / 09:56
Oznake: Dogodek, Knjiga, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2023 / 10:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Krstna knjižna predstavitev knjige S Svetimi Višarjami v srcu
Predstavitev v Žabnicah. Z leve: Ivo Jevnikar, Pavel Pivk, Marjeta Kranner in Erika Jazbar. FOTO: Svetlana Della Vedova

Krstna knjižna predstavitev knjige S Svetimi Višarjami v srcu

V cerkvi sv. Tilna v Žabnicah je založba Mladika v sodelovanju z Združenjem Don Mario Cernet in župnijo sv. Tilna v nedeljo, 15. oktobra, krstno predstavila knjigo prof. Martina Krannerja »S Svetimi Višarjami v srcu«, ki je izšla pri Mladiki v Trstu, uredila pa jo je goriška časnikarka Erika Jazbar.

V njej je zbrala vrsto temeljitih intervjujev, ki jih je imela s prof. Krannerjem v letih 2013–16, kot tudi njegovih spisov, kar nam nudi zelo zanimivo podobo dolgega, velikokrat težavnega obdobja, ki ga je preživel, a tudi sooblikoval tako v domačem kraju kot v osrednji Sloveniji med obema vojnama in po vojni v Gorici.

O knjigi in o osebnosti Martina Krannerja (1918–2017) so spregovorili urednik zbirke Zapisi iz zdomstva pri založbi Mladika Ivo Jevnikar, urednica knjige Erika Jazbar, domačin Pavel Pivk, ki je Krannerja spoznal, ko se je šolal v Gorici, in je potem bil z njim do konca v stiku, ter posebno občuteno Krannerjeva hčerka Marjeta ter vnukinja Svetlana Della Vedova.

V nedeljo, 22. oktobra, bodo knjigo predstavili še v Gorici, in sicer v sodelovanju z župnijo sv. Ivana ob 11. uri v Močnikovem domu. Tudi tam bodo spregovorili urednica Erika Jazbar, Krannerjeva hčerka Marjeta Kranner, predsednik založbe Mladika Ivo Jevnikar in pa Krannerjevi goriški sopotniki ter sodelavci Ninko Černic, Andrej Kosič in Štefan Cotič.

Kupi v trgovini

Svete Višarje
Zgodovina
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh