Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuge, vojne in golobov, reši nas, o Gospod!

Za vas piše:
Neža Slomšek
Objava: 29. 11. 2023 / 08:49
Oznake: Družba, Politika, Mnenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.12.2023 / 10:57
Kuge, vojne in golobov, reši nas, o Gospod!
FOTO: Alenka Žnidar

Kuge, vojne in golobov, reši nas, o Gospod!

V naslovu se obračam tudi na strice in tetke iz »backstage teatra«, ki so pomagali ustoličiti nekoga, ki od samega začetka izvaja le eno agendo, to je, kako zopet postati le Roi soleil, saj so mu ukradli kraljestvo, kjer so vsi tekali in skakali, kot je zapovedal šef.

Užaljeni in jezni fantič je poleg svoje trme in samoljubja velik avtokrat, lahko zapišemo kar tiran in cinik. Kdor je verjel, da je ljudstvo in njegova dobrobit ter pravna država nekaj, o čemer sanja bodoči pretendent za predsednika vlade, in bo za to, če bo treba, tudi izkrvavel, je velik naivnež.

Poplave in plazovi so do obisti razgalili nesposobnost in operativno nekompetentnost novih obrazov iz gnezda, predvsem pa predsednika vlade. Tokrat je bilo treba zavihati rokave, se zagnati v blato in konkretne probleme, kar je za nekoga, ki je računal le procente ter se pasel v državnih jaslih, nekaj, kar je bilo daleč od njegovih izkušenj, kompetenc in dometa. Kako surov in brezčuten je do ljudi, kaže dejstvo, da je šele po tem, ko je pokazal ministru rdeči karton, sprostil Brežanov denar, ki je pripadal poplavljenim občinam. Očitno pa ima težave z ženskami, ki imajo nekaj v glavi ter hrbtenico, ki se ne ukloni, ko pride mimo kdo s polno mošnjo ali velikim egom.

Najb...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh