Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kunec v omaki

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 04. 05. 2022 / 09:45
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2022 / 23:41
Kunec v omaki
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Kunec v omaki

Kunca razreži na primerne kose, jih posoli in na vroči maščobi naglo opeci. Pridaj zelenjavo in dišave, prilij nekoliko vode ter pokrito duši. Po potrebi prilij vročo vodo, da se meso zmehča. Proti koncu ne prilivaj tekočine, da se meso opeče. Opečeno meso daj v drugo posodo. Zelenjavo potresi z moko, in ko porumeni, jo polij s smetano, prilij malo vroče vode ter prevri. Nato jo spiriraj. Razrezano meso zloži na ogret krožnik in oblij s precejeno omako.


očiščen kunec

sol

8 dag masti ali olja

košček čebule, korenčka, peteršiljevega korena

vršiček šetraja, bazilike

pol žlice moke

4 žlice kisle smetane

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh