Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gledališka igra »Še vedno Alice« v Mali Drami [RECENZIJA]

Edvard Kovač
Za vas piše:
Edvard Kovač
Objava: 26. 04. 2023 / 09:04
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2023 / 11:15
Gledališka igra »Še vedno Alice« v Mali Drami [RECENZIJA]
FOTO: Peter Uhan, SNG Drama

Gledališka igra »Še vedno Alice« v Mali Drami [RECENZIJA]

Ljubljanska Drama je postavila na oder znano filmsko upodobitev romana Lise Genove, ki jo je priredila za film in oder Christine Mary Dunford. Avtorica je doktorica nevroznanosti na znameniti chicaški univerzi North Western. Tudi svojo junakinjo, profesorico kognitivne psihologije, je umestila v univerzitetno četrt Evenston ob Michiganskem jezeru.

Igra je najprej družinska drama, ko gre za razmerja med Alice in njenim možem Johnom ter otrokoma Thomasom in Lydijo. Gre pa tudi za notranji dialog Alice, ko sebe doživlja kot »Ono« in se pogovarja s svojim drugim jazem.

Pravimo, da kadar ljubi ženska, ljubi neprestano, mož pa ima vmes opravke. Toda tokrat ima opravke tudi ona, saj je v svojem poklicu zelo uspešna in uveljavljena znanstvenica. Mož in žena, oba raziskovalca, lovita čas za hipna srečanja, ki so močna in ljubezensko neposredna, toda pravega časa za poglobljen pogovor ni. A med njima je vseeno harmonija, saj tudi skupaj napišeta zelo tehtno strokovno knjigo.

Otroka sta že odrasla. Če je mati ponosna na sina, pa je odnos med njo in hčerko kar zapleten. Alice ne more razumeti, da hoče biti hčerka umetnica, ki povrhu vsega odklanja v družbi priznane umetniške ustanove. Nasprotno pa je oče razumevajoč in jo skrivaj gmotno podpira.

Vse pa se začne rušiti, ko Alice ugotavlja, da ni samo kroničn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh