Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Leteča tiskovka: papež zaskrbljen zaradi vseh, ki dvomijo v cepljenje [2.del]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 16. 09. 2021 / 16:06
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2021 / 18:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Leteča tiskovka: papež zaskrbljen zaradi vseh, ki dvomijo v cepljenje [2.del]
»Celo v kardinalskem zboru je nekaj dvomljivcev« FOTO: Vatican Media

Leteča tiskovka: papež zaskrbljen zaradi vseh, ki dvomijo v cepljenje [2.del]

Papež Frančišek nima razumevanja do posameznikov, ki po svetu širijo dvom v smiselnost cepljenja proti koronavirusni bolezni.

Celo v kardinalskem zboru je »nekaj dvomljivcev«, je sveti oče dejal med včerajšnjo letečo tiskovko na poti iz Bratislave proti Rimu. Eden od njih, »Ubožec, kakšna ironija!«, je pred kratkim zbolel za koronavirusno boleznijo, je pojasnil papež, ob čemer kardinala poimensko ni izpostavil, vendar je znano, da gre za ameriškega cerkvenega dostojanstvenika, 73-letnega Raymonda Burkea, ki je avgusta dlje časa preživel v bolnišnici in je potreboval pomoč respiratorja.

Mnogi ljudje se bojijo novih cepiv proti koronavirusni bolezni, kljub temu, da v zgodovini medicine zasledimo celo vrsto pozitivnih izkušenj z novo razvitimi cepivi.

Mnogi ljudje se bojijo novih cepiv proti koronavirusni bolezni, je po navedbah spletnega portala Vatican News nadaljeval Frančišek, kljub temu, da v zgodovini medicine zasledimo celo vrsto pozitivnih izkušenj z novo razvitimi cepivi: papež je pri tem navedel cepljenje proti otroški paralizi, s pomočjo katerega je bilo rešenih nešteto človeških življenj.

FOTO: Vatican Media

Papeža zelo skrbi, da v določenih državah vlada takšen dvom glede cepljenja proti koronavirusni bolezni. Potrebna je zelo resna razprava, če želimo preprečiti prevelika razhajanja v družbi. V Vatikanu je – z zelo redkimi izjemami – cepljena velika večina prebivalcev in zaposlenih.

V Vatikanu je – z zelo redkimi izjemami – cepljena velika večina prebivalcev in zaposlenih.

Vprašanje o cepljenju je svetemu očetu zastavil slovaški časnikar, ki je v uvodu pojasnil, da tema cepljenja deli tudi kristjane na Slovaškem. Znova je izpostavil papeževe besede, da s tem, ko sprejmemo cepljenje, storimo dejanje ljubezni do bližnjega. Slovaškega časnikarja je zanimalo, kakšen odnos ima papež do posameznikov, ki cepljenje zavračajo, posebno tistih, ki imajo zaradi tega občutek, da so diskriminirani.

Na Slovaškem v različnih škofijah namreč obstajajo različni pristopi do tega vprašanja. Še pred papeževim obiskom je bilo sprva rečeno, da se bodo dogodkov s svetim očetom smeli udeležiti le cepljeni verniki, pozneje pa so ta pogoj spremenili v predložitev negativnega rezultata koronatestiranja.

FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh