Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letošnja Stična mladih bo vabila mlade iz (koronske) cone udobja

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 06. 2022 / 19:11
Oznake: Cerkev, Dogodek, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2022 / 19:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Letošnja Stična mladih bo vabila mlade iz (koronske) cone udobja
Utrinek z lanske jubilejne Stične mladih. FOTO: Tatjana Splichal

Letošnja Stična mladih bo vabila mlade iz (koronske) cone udobja

Festival katoliških mladih, Stična mladih, je lani praznoval častitljiv jubilej, 40 let obstoja. Pred organizatorjem, Katoliško mladino, pa je že nov izziv.

Do letošnje 41. edicije tradicionalnega festivala, ki bo – kot običajno – v cistercijanskem samostanu v Stični v soboto, 17. septembra 2022, so torej ostali še dobri trije meseci, snovalci pa so »na podlagi izkušenj in spoznanj na področju dela z mladimi v zadnjih dveh letih« že razkrili tudi letošnje geslo: »Izberi vihar« (Ne bojte se nevihte. Jaz sem.).

Lani je festival Stična mladih dopolnil 40 let obstoja. FOTO: Tatjana Splichal

Izberi vihar, rast, življenje

»Razmere so nas zavile v vato in ustvarili smo si lasten položaj udobja, ki nam ne pomaga rasti. Zato želimo mlade spodbuditi, da stopijo iz cone udobja in izberejo vihar, rast, življenje! Podlaga in navdih za geslo je svetopisemski odlomek iz Matejevega evangelija (Mt14, 22-33),« pojasnjuje organizacijski odbor letošnje Stične mladih.

Enodnevni festival z več 1000 mladimi

Enodnevni festival že od leta 1981 neprekinjeno vsako tretjo septembrsko soboto na enem mestu zbira več 1000 katoliških mladih, ki jih torej želijo prireditelji (vsako leto pod okriljem Katoliške mladine sodeluje nad 200 prostovoljcev) tokrat spodbuditi, da stopijo iz (koronske) cone udobja. Obljubljajo udeležencem dobro znan program z izobraževalnimi vsebinami in glasbenimi gosti.

Kupi v trgovini

Razprodano
Samostan Stična
Monografije
31,55€
Nalaganje
Nazaj na vrh