Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letošnji novomašniki se predstavijo [VIDEO]

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 19. 06. 2023 / 01:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2023 / 06:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Letošnji novomašniki se predstavijo [VIDEO]
Blaž Zorko, Drago Ferencek in Klemen Gartner so letošnji novomašniki. FOTO: Tatjana Splichal

Letošnji novomašniki se predstavijo [VIDEO]

Letošnji novomašniki imajo različne življenjske poti in tudi na duhovništvo so se oblikovali vsak po svoje.

Bolje jih boste lahko spoznali v novomašni Družini, ki bo izšla v sredo, prosili pa smo jih, da se bralcem Družine na kratko predstavijo tudi v videu.

Blaž Zorko iz župnije Ljubljana Koseze

Blaž Zorko bo avgusta dopolnil 25 let. Prihaja iz velike družine, saj ima brata in dve sestri. V otroštvu ga je oblikovalo ministriranje v domači župniji Obiskoval je Klasično gimnazijo v Šentvidu, nato pa je študiral teologijo in bogoslovje v Ljubljani. Kot diakon je pastoralno deloval v Moravčah. 

V duhovnika bo posvečen 29. junija v ljubljanski stolnici, novo mašo pa bo pel 2. julija v domači župniji Ljubljana Koseze.

Klemen Gartner iz župnije Sv. Križ nad Mariborom

Klemen Gartner bo septembra dopolnil 26 let in prihaja iz družine z dvema otrokoma, saj ima še sestro Klaro. Močno je povezan z domačo župnijo. Obiskoval je Škofijsko gimnazijo A. M. Slomška v Mariboru, nato pa je študij teologije nadaljeval v Ljubljani. Tri študijska leta priprave na duhovniški poklic je preživel v Rimu. 

V duhovnika bo posvečen 29. junija v mariborski stolnici, novo mašo pa bo pel 9. julija v domači župniji Sv. Križ nad Mariborom.

Drago Ferencek iz župnije Sveti Križ - Ljubljana Žale

Drago Ferencek je star 42 let. Prihaja iz neverne družine z dvema otrokoma. Najprej se je izučil za mesarja, nato za živilskega tehnika, pel je v metalni skupini, nato pa ga je Bog poklical k študiju filozofije. V tem času se mu je Bog razodel, zato je vedno bolj dejavno sodeloval v svoji župniji. Odzval se je klicu, naj gre preizkusiti življenje v samostanu in je pristopil k dominikancem. Najprej kot laik, v tem času je v Zagrebu doštudiral teologijo. Po prejetih večnih zaobljubah je bil posvečen za diakona v Vojniku ter bil asigniran v samostan Gospe Svete v Petrovče. 

Duhovniško posvečenje bo Drago Ferencek prejel 2. julija v Marijini baziliki v Petrovčah, novo mašo pa bo pel 9. julija v cerkvi Vseh Svetih na Žalah v Ljubljani.

Kupi v trgovini

birma
Gangster ali duhovnik?
Za mladino
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh