Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ljubezen zmore vse«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 28. 02. 2024 / 08:21
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2024 / 22:06
»Ljubezen zmore vse«
Marija Luiza Elizabeta de Lamoignon. FOTO: Splet

»Ljubezen zmore vse«

Blažena Marija Luiza Elizabeta de Lamoignon, vdova, redovna ustanoviteljica »Da bi vedeli, kakšni bi morali biti, je dovolj vedeti, kakšen je bil Jezus Kristus. Niti ljudje niti knjige nas ne morejo naučiti (...), kako velike so radosti in sveto veselje duše, ki si je izbrala Boga za svoj delež.« »Pravijo, da lahko človek z dajanjem miloščine vstopi v nebesa v kočiji s šestimi konji; pri tej hitrosti, s katero greš, draga moja, boš v nebesa vstopila z dvanajstimi konji. Če prideš tja prva, mi pripravi prostor blizu sebe.« (izjava njenega moža)

Redovno ime: sestra sv. Ludvika.

Rojstvo: 3. oktobra 1763 v Parizu, Francija.

Smrt: 4. marca 1825 v mestu Vannes v Bretaniji na severozahodu Francije.

Družina: Rodila se je v plemiški rodbini, bila je drugi od šestih otrok. Oče Chrétien François je bil državni svetnik, pravosodni minister in varuh državnega pečata, materi pa je bilo ime Marija Elizabeta, roj. Berryer.

Vzgoja: Odraščala je v trdni krščanski družini, ki je bila znana po svoji skrbi za pravičnost in dobrodelnost.

Zakon: Komaj šestnajstletna se je 9. februarja 1779 poročila s politikom, z grofom Édouardom-Françoisom Mathieujem Moléjem. Kljub dogovorjenemu zakonu sta bila srečna, rodilo se jima je pet otrok, a sta le dva sinova dočakala odraslost. Mož je podpiral njeno željo po pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh