Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubljana v vrhu zelenih mest Evrope

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 21. 10. 2021 / 07:42
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2021 / 07:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ljubljana v vrhu zelenih mest Evrope
Vožnja po Ljubljanici. FOTO: Andrej Praznik

Ljubljana v vrhu zelenih mest Evrope

Organizacija European Best Destinations je Ljubljano uvrstila na prvo mesto v izboru najboljših zelenih glavnih mest Evrope. Naziv »European Best Green Capital« si je slovenska prestolnica prislužila tako z razvojem trajnostnih pristopov k turizmu kot tudi z odličnimi naravnimi danostmi, so povedali v Javnem zavodu Turizem Ljubljana.

Organizacija European Best Destinations, ki je del mreže Evropskih destinacij odličnosti (EDEN) in si prizadeva za razvoj trajnostnega turizma v Evropi, je razglasila dvajset evropskih prestolnic, ki so jim podelili naziv »European Best Green Capital«. Ljubljana je zasedla prvo mesto.


Trajnostna usmerjenost

Žirijo so po navedbah Turizma Ljubljana prepričali kakovost ljubljanskega zraka in vode, obsežne zelene površine na prebivalca, urejenost javnega prevoza in kolesarskih poti, naravni turizem in možnost aktivnih počitnic. Med glavnimi prednostmi je trajnostna usmerjenost ljubljanske regije kot turistične destinacije.

Ljubljani na lestvici do desetega mesta delajo družbo finska Helsinki in Lahti, švicarski Bern, francoski Grenoble, švedski Stockholm, danski Koebenhavn, nizozemski Nijmegen in estonski Talin.

Objava v reviji Forbes

Z uvrstitvijo na lestvico je Ljubljana deležna izpostavitve na prvi evropski spletni strani za promocijo turizma, poleg tega pa še objave v ameriški reviji Forbes, ki ima skoraj 80 milijonov bralcev.

Kupi v trgovini

The Congress of Ljubljana 1821
Zgodovina
26,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh