Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Magdalena je šokanten lik«

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 21. 02. 2024 / 08:07
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2024 / 12:41
»Magdalena je šokanten lik«
Prizor s snemanja filma o Magdaleni Gornik "Okronana". FOTO: Studio Siposh

»Magdalena je šokanten lik«

Ob 128. obletnici smrti Božje služabnice Magdalene Gornik bo v Sodražici 23. februarja premierno prikazan film Okronana, ki so ga posneli v Studiu Siposh.

»Z intervjuji povzamemo najpomembnejše trenutke iz Magdaleninega življenja, igrani deli in animacije pa nam približajo njen čas in delovanje,« pravi režiserka Elza Rebol, ki je z direktorjem Davidom Sipošem vodila filmski projekt. Pri scenariju je sodeloval še Matjaž Feguš, sodelujočih v filmu je bilo več kot sto, od tega 80 pred kamero. Pred premiero smo se o nastajanju filma pogovarjali z režiserko Elzo Rebol in direktorjem filma Davidom Sipošem.

Začnimo kar na začetku: od kod pobuda, da posnamete film o Magdaleni?

David: Pobuda je prišla z naše strani. Smo filmski studio v rasti, ekipa se širi, iščemo vse več dela, pridobivamo projekte. Sodelavce spodbujam, naj bodo »na preži« za zanimivimi zgodbami. Alen Prelesnik je slišal, da se je začel postopek za beatifikacijo Magdalene Gornik, in je k meni prišel z mislijo, da je mistikinja »ena tistih Slovenk, ki še nima filma«. O njej nisem veliko vedel. Ko sem v pripravah...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh