Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Majhni otroci ne komplicirajo

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 11. 01. 2023 / 10:10
Oznake: Duhovnost
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.01.2023 / 10:19
Majhni otroci ne komplicirajo
sv. Terezija Deteta Jezusa. FOTO: Catholic Truth Society

Majhni otroci ne komplicirajo

Ob 150. obletnici rojstva sv. Terezije iz Lisieuxa karmeličanke iz Mirne Peči o tem, kako se srečujejo z njo in kaj jih pri njej nagovarja.

Pred 150 leti, 2. januarja 1873, se je rodila karmeličanka sv. Terezija Deteta Jezusa, zavetnica misijonov in cerkvena učiteljica, predvsem pa priljubljena svetnica, ki iz nebes želi »trositi dež nebeških rož«. Ob obletnici nam je šest sester iz karmela v Mirni Peči zaupalo, kako se z njo srečujejo v življenju in kaj jih pri njej še posebej nagovarja.

Besede, ki so zaživele v meni

Poznanstvo s sv. Malo Terezijo sega v čas, ko sem začutila Božji klic. Bilo je v 7. razredu, ko sem brala njeno Povest duše. Kako je bila ona pri petnajstih letih že odrasla in na svojem mestu! Neverjetno, oh! Jaz pa moram končati vsaj srednjo šolo!

In potem so leta tekla, jaz pa še vedno nisem tam! Izračunala sem celo dan, ko sem bila stara toliko kot ona ob svoji smrti. Vedela sem, da me Bog kliče, nisem pa vedela, kam. Tolažilo me je njeno zaupanje. Spremljal me je njen stavek iz devetdnevnice: »Zaupanje, le zaupanje vodi k ljubezni.« Močno, trdno, da bo tudi zam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh