Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Malečniški krofi za vojake

Za vas piše:
Ž. M.
Objava: 22. 02. 2023 / 07:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2023 / 07:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Malečniški krofi za vojake
FOTO: Carmen Kos

Malečniški krofi za vojake

Na pustni torek malečniška župnija v sodelovanju z Društvom malečniških gospodinj in župnijsko Karitas že tradicionalno v okviru dobrodelne akcije pokloni krofe uporabnikom ustanove, v kateri skrbijo za ljudi v socialni stiski, gibalno ovirane ali kakor koli drugače stigmatizirane osebe (odvzeta svoboda) oziroma ustanovi, v kateri opravljajo drugo človekoljubno pomoč. Tej dobrodelni akciji se je letos pridružila še lokalna kmetija – Hiša vin Mak z Vodol. Skupaj smo se odločili, da krofe letos poklonimo pripadnikom Vojašnice generala Maistra v Mariboru.

Na pustni torek so predstavnike organizatorjev dobrodelne akcije v mariborski Kadetnici sprejeli poveljnik Vojašnice generala Maistra brigadir Boštjan Baš, poveljnik Centra vojaških šol brigadir Peter Zakrajšek in namestnica vojaškega vikarja v Slovenski vojski Violeta Vladimira Mesarič, ki skrbi za duhovno oskrbo. Pripadniki Slovenske vojske so se organizatorjem dobrodelne akcije zahvalili za iskreno gesto dobrodelnosti. Krofe so razdelili po posameznih enotah vojašnice. S to gesto so se predstavniki organizatorjev dobrodelne akcije vojakom zahvalili za zavzeto opravljanje plemenitih dejanj v korist vseh državljanov in pomoči potrebnim. Ob tej priložnosti so si gostje v Kadetnici med drugim ogledali tudi vojaško kapelo in priložnostne razstave Vojaškega muzeja Slovenske vojske.

FOTO: Luka Mitrovič

Pripadniki Slovenske vojske sodelujejo pri zaščiti, reševanju in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah. Slovenska vojska s svojimi dejavnostmi uspešno podpira sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, predvsem z letalskimi enotami v okviru reševalnih akcij in gašenja požarov, inženirskimi enotami, zdravstveno službo in drugimi enotami, če niso angažirane pri opravljanju obrambnih nalog, skupaj z drugimi silami za zaščito, reševanje in pomoč, pri iskanju in reševanju iz zraka, na morju in kopnem ter pri evakuaciji slovenskih državljanov, ki so neposredno ogroženi v drugi državi. 

FOTO: Luka Mitrovič

Za helikoptersko nujno medicinsko pomoč je odgovorno Ministrstvo za zdravje RS, izvajalca pa sta Slovenska vojska in Policija. Za nujne intervencije, medbolnišnične prevoze, prevoze inkubatorjev in reševanje v gorah sta lahko vsak dan za polet v 15 minutah pripravljena dva helikopterja Slovenske vojske. Za nujne prevoze organov za presaditev na območju Evrope je zagotovljena dežurna posadka letala Falcon 2000 EX.

FOTO: Carmen Kos

Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh