Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mariborski bogoslovci na počitnicah z nadškofom Cviklom

Za vas piše:
Timotej Fijavž Vivod
Objava: 11. 07. 2024 / 07:49
Oznake: Škof, Počitnice
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2024 / 08:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mariborski bogoslovci na počitnicah z nadškofom Cviklom
FOTO: Nadškofija Maribor

Mariborski bogoslovci na počitnicah z nadškofom Cviklom

V prvih julijskih dneh smo se mariborski bogoslovci z našim nadškofom msgr. Alojzijem Cviklom in g. Stanislavom Slatinekom odpravili na skupne počitnice. Za letošnjo počitniško destinacijo smo izbrali Kočevje.

Prvi dan smo obiskali Goro pri Sodražici, kjer smo v tamkajšnji cerkvi obhajali sveto mašo in se ustavili pri grobu Božje služabnice Magdalene Gornik. Sledil je ogled muzeja in župnijske cerkve v Ribnici, zvečer pa smo prispeli do Kočevja, kjer smo imeli skupno refleksijo preteklega študijskega leta.

Drugi dan naših počitnic smo začeli v Kočevskem rogu, kjer nas je tamkajšnji župnik g. Damjan Štih vodil po krajih povojnih pobojev. Ogledali smo si jamo pod Krenom in jamo pod Macesnovo gorico, dve največji odkriti grobišči v Kočevskem Rogu. Do jame pod Krenom vodi lesen križev pot Slovencev, v bližini pa stoji kapela, ki je bila postavljena leta 2004. Ogledali smo si tudi grobišče Podstenice pri jami v Rugarskih klancih. Na vsakem izmed grobišč smo skupaj molili za žrtve povojnih pobojev in njihove krvnike. Dan smo zaključili s sveto mašo v cerkvi svetega Jerneja v Kočevju, ki jo je ob somaševanju domačih duhovnikov vodil nadškof Alojzij Cvikl.

FOTO: Nadškofija Maribor

Tudi zadnji dan smo izkoristili za oglede. Na poti nazaj proti Štajerski smo si ogledali Cerkev Marijinega vnebovzetja v Novi Štifti in Trubarjevo domačijo v vasi Rašica. Ustavili pa smo se tudi v cerkvi Marije Kraljice Miru na Kureščku, kjer smo molili za nove duhovne poklice in stanovitnost vseh poklicanih. Počitniške dni smo zaključili s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Jožefa na Studencih, kjer so ravno v teh dneh obhajali 340-letnico posvetitve prve cerkve.


Kupi v trgovini

Razprodano
Sodelavci pri bogoslužju
Duhovna rast
5,43€
Nalaganje
Nazaj na vrh