Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marjan Adamič (1946–2022)

Za vas piše:
Milena Jurgec
Objava: 11. 01. 2023 / 10:24
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.01.2023 / 10:25
Marjan Adamič (1946–2022)
Marjan Adamič. FOTO: Robi

Marjan Adamič (1946–2022)

Marjan se rodil 2. avgusta 1946. Kmalu se je pokazalo, da mu je Bog dal poseben glasbeni talent. Adamičevi, sorodniki v Ljubljani, so ga bili pripravljeni sprejeti in mu pomagati pri izobraževanju, a takratni časi mu tega niso dopuščali.

Zemlja, delo na kmetiji, za to so bile potrebne pridne, zlate roke, ki jih je imel. Tudi to je bil njegov talent. Ko je služil vojaški rok, mu je umrl oče. Brat in sestra sta se odselila. Večina dela je padla na njegova ramena. Sosed Jože mu je pomagal in postal nadomestni oče. Z mamo je nadaljeval delo na Adamičevi domačiji. Bil je uspešen kmet, znal je odlično skrbeti za živali, rastline, polja, gozd. Pri vsakem delu je bil zelo natančen, vztrajen, potrpežljiv in spoštljiv. Zelo rad je vrtnaril. Ko je mama ostarela, je skrbel zanjo skupaj z ženo Zinko, ki mu je bila na vseh področjih v veliko oporo. Postal je oče Gregu in Tomažu.

Marjan je že od malega rad pel. Ker v mladosti ni mogel na šolanje, kjer bi bil lahko razvijal svojo glasbeno plat, je opravil tečaj v Celju, kjer si je pridobil veščine, ki so mu v življenju prišle zelo prav. Že od vsega začetka je pel v cerkvenem zboru sv. Jerneja v Vojniku, ki ga je vodil Ivan Šopar. Tudi pri njem si je nabiral izkušnje in sr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh