Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes na Brezjah maša za bolnike z rakom

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 02. 2023 / 08:20
Oznake: Dogodek, Maša, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2023 / 06:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Danes na Brezjah maša za bolnike z rakom
Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah. FOTO: Tatjana Splichal

Danes na Brezjah maša za bolnike z rakom

V soboto, 4. februarja, bo v baziliki Marije Pomagaj, maša za bolnike z rakom ter za njihove svojce in prijatelje, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore. Po maši bo zbrane blagoslovil z relikvijami sv. Leopolda Mandića.

Sveti pater Leopold Mandić je bil leta 2020, na svetovni dan bolnikov, ki ga obeležujemo na god Lurške Matere Božje, 11. februarja, proglašen za zavetnika in priprošnjika bolnikov z rakom, spominjajo na spletni strani marija.si.

Pred 40 leti razglašen za svetnika

Sv. Leopold Mandić je bil znan predvsem kot neutruden in sočuten spovednik. Pred njegovo spovedno celico se je vedno vila dolga vrsta ljudi, ki jih je pritegnila dobrota in ponižna modrost glasnika Božje ljubezni. Za vsakogar je našel pravo besedo, nasvet in tolažbo. 16. oktobra 1983 ga je papež Janez Pavel II. kot izrednega spovednika in junaškega služabnika sprave grešnikov z Bogom razglasil za svetnika.

Sobotna maša na Brezjah bo potekala na pobudo Tee Kunstelj, soproge bivšega veleposlanika RS v Rimu Tomaža Kunstlja.

Od leta 2020 zavetnik bolnikov z rakom

Pater Leopold Mandić je bil vse življenje bolehen. V zadnjih letih življenja se je številnim bremenom bolezni pridružil tudi rak na požiralniku. Kmalu po smrti patra Mandića so se na njegovem grobu začela dogajati čudežna ozdravljenja. Kongregacija za bogoslužje in zakramente ga je v letu 2020 razglasila za zavetnika bolnikov z rakom.

Leopold Mandić (1866-1942). FOTO: Wikipedia

Sveto mašo boste lahko zvočno spremljali tudi prek povezave na spletni strani marija.si, povezava na zavihku PRENOS IZ BAZILIKE MARIJE POMAGAJ, še sporočajo z Brezij.

Kupi v trgovini

V bolezni in zdravju
Majice
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh