Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medene pesnikove besede

Za vas piše:
David Ahačič
Objava: 10. 05. 2023 / 08:07
Oznake: Kultura, Galerija
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2023 / 09:23
Medene pesnikove besede
Med - pesniška zbirka, Miklavž Komelj. FOTO: Tatjana Splichal

Medene pesnikove besede

Še do konca maja je v galeriji Družina na ogled likovna razstava Iluminacij Miklavža Komelja, ki hkrati predstavlja tudi novo pesniško zbirko z naslovom Med.

Miklavž Komelj (1973), doktor umetnostne zgodovine, je priznan in ploden pesnik, avtor 15 pesniških zbirk, pisatelj, esejist, prevajalec, publicist na področju zgodovine in teorije umetnosti ter literature. Njegova najnovejša pesniška zbirka Med je izšla pri založbi Družina, in sicer kot del programa, ki ga sofinancira tudi Javna agencija za knjigo.

Med prividom in videnjem

Knjigo je predstavil na pogovornem večeru 20. aprila in jo uvodoma postavil ob bok prejšnjim zbirkam, tudi še povsem sveži Pred nevidnim, ki jo je le nekaj dni prej izdalo KUD Kdo. Čeprav sta nastajali v približno istem obdobju, sta zelo različni, zbirko Med je ocenil kot svojo najbolj konceptualno enotno doslej. »V tej knjigi je pomemben moment izrekanja, ritem, rima zvočnega ujemanja, in se navezuje na različne pesniške tradicije. Ključna je bila inspiracija pesmi Gottfrieda Benna iz 30. let, ki je pisana v posebnem magičnem ritmu.« Pojasni, da so bile te pesmi n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh