Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Misijoni so v moji župniji, ne le v Afriki«

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 30. 08. 2023 / 08:58
Oznake: Mladi, Vera, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2023 / 10:38
»Misijoni so v moji župniji, ne le v Afriki«
Zala Žnidarič. FOTO: Domen Permozer

»Misijoni so v moji župniji, ne le v Afriki«

Na Svetovnem dnevu mladih v Lizboni so udeleženci iz Slovenije pri katehezah lahko prisluhnili različnim pričevanjem. Med njimi 22-letni študentki pedagogike Zali Žnidarič iz Dola pri Ljubljani.

Zala je prostovoljka pri Katoliški mladini, sodeluje pri programu Pota in pripravi Stične mladih, aktivna pa je tudi v domači župniji pri oratoriju in mladinski skupini. Zala je nekoč razmišljala o duhovnem poklicu, a jo je med odraščanjem bolj pritegnilo družinsko življenje. Spoznala je, da za oznanjanje Jezusa ni nujno treba postati redovnica, temveč lahko zgled življenja v veri deli tudi kot učiteljica.

Iskanje smisla

Slovenski udeleženci so lahko prisluhnili njeni poti spreobrnjenja in iskanja pravega smisla življenja. Že kot otrok je bila zasidrana v veri, v srednji šoli, obiskovala je Škofijsko klasično gimnazijo v Ljubljani, pa se je zgodil preobrat. V želji, da bi jo ljudje občudovali in da bi v vsem blestela, je izgubila pravi smisel. »To me je oddaljilo od veliko prijateljev in navsezadnje tudi od vere,« je povedala. Ob koncu gimnazije je zasledovanje tega cilja postajalo vse težje. To jo je močno onesrečevalo. Dolgo se je spraševala, kam naj usmeri s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh