Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi iz soboške škofije sprejeli križ Svetovnega dneva mladih

Objava: 12. 12. 2021 / 17:06
Oznake: Maša, Mladi, Škof, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2021 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi iz soboške škofije sprejeli križ Svetovnega dneva mladih
Slovesnost se je začela s sveto mašo in nadaljevala s češčenjem križa. FOTO: ŠOM Škofije Murska Sobota

Mladi iz soboške škofije sprejeli križ Svetovnega dneva mladih

Kot so sporočili iz Škofijskega odbora za mladino (ŠOM) Škofije Murska Sobota, so se v petek zvečer mladi iz soboške škofije in mariborske nadškofije zbrali pri slovesni predaji križa Svetovnega dneva mladih.

V župnijski cerkvi sv. Cirila in Metoda v Radencih so mladi iz Nadškofije Maribor skupaj z nadškofom metropolitom in podpredsednikom Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. mag. Alojzijem Cviklom predali križ mladim iz Škofije Murska Sobota in škofu msgr. dr. Petru Štumpfu.

Križi mladih vabijo na Portugalsko

Pred Svetovnim dnevom mladih, ki bo leta 2023 na Portugalskem in se ga bo – skupaj s papežem Frančiškom – udeležilo več milijonov ljudi z vsega sveta, romajo po svetu križi mladih, ki vabijo mlade na Portugalsko. Enega od njih so torej v petek v Radencih sprejeli mladi iz soboške škofije.

Začetek s slovesno sveto mašo

Slovesnost se je začela s sveto mašo, ki jo je daroval msgr. Cvikl in v homiliji vse povabil v »bližnjo« Portugalsko. Škof msgr. Štumpf pa je v nagovoru ob koncu maše poudaril, da »Bog hodi z nami in nam vsakodnevno lajša breme križa«, so zapisali na spletni strani Škofije Murska Sobota.

Škof msgr. dr. Peter Štumpf in mladi iz Škofije Murska Sobota. FOTO: ŠOM Škofije Murska Sobota

Češčenje križa, spoved, molitev in sproščen klepet

Sveti maši je sledilo še češčenje križa, ki ga je pripravil vodja Škofijskega odbora za mladino Škofije Murska Sobota in kaplan v Stolni župniji sv. Nikolaja Murska Sobota Aljaž Baša. Mladi so imeli tudi priložnost za sveto spoved in osebno molitev. Večer je zaključil sproščen klepet mladih iz obeh škofij.

Edinstveno povezovanje sosednjih škofij

»Prijateljem iz Maribora se iskreno zahvaljujemo za udeležbo in predajo križa, ki bo zdaj romal po naši škofiji. Veseli smo tovrstnih dogodkov in edinstvenega povezovanja sosednjih škofij, kar si želimo tudi v prihodnje,« so zapisali v ŠOM Škofije Murska Sobota.

Zahvala radenskemu župniku za topel sprejem

Hkrati so se zahvalili radenskemu župniku Robertu Brestu za topel sprejem in – skupaj z župljani – sooblikovanje bogoslužja. S sprejemom križa so tudi hvaležno zaključili vse dogodke soboškega Škofijskega odbora za mladino v tem koledarskem letu.

Kupi v trgovini

18 - Vzgoja mladih za pravičnost in mir
Cerkveni dokumenti
0,95€
Nalaganje
Nazaj na vrh