Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi kmet Domen Kljun po zmagi na SiT: Zmago posvečam ženi

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 18. 12. 2023 / 08:08
Oznake: Mladi, Pop & kultura
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2023 / 10:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi kmet Domen Kljun po zmagi na SiT: Zmago posvečam ženi
Domen Kljun je zmagovalec 9. sezone Slovenija ima talent. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Mladi kmet Domen Kljun po zmagi na SiT: Zmago posvečam ženi

Da kmetje poleg fizične moči premorejo še veliko drugih talentov, za katere njihova okolica velikokrat niti ne ve, dokazuje 25-letni Domen Kljun. Mladi kmet s Pustega Hriba pri Ortneku v Občini Ribnica je namreč veliki zmagovalec televizijskega šova Slovenija ima talent.

Domen je v finalu nastopil kljub težavam z zdravjem in je gledalce pred televizijskimi zasloni prepričal s pesmijo Ota Pestnerja Vrača se pomlad. Zmago je posvetil ženi Nini, ki ga je prijavila na avdicijo: »Hvala ženi Nini, ker me je prijavila na avdicijo. Brez nje danes ne bi stal na tem odru,« je takoj po zmagi dejal za POP TV.

Nina je vir Domnove moči in navdiha. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

V finalu nastopil s slovensko pesmijo

Na včerajšnjo tretjo adventno nedeljo je v finalni oddaji nastopil kot deveti izmed desetih finalistov, ki so bili v igri za zmago v deveti sezoni SiT. Domen zase pravi, da je zaveden Slovenec, kar je dokazal tudi z izborom pesmi. Za finalni nastop je izbral Pestnerjevo Vrača se pomlad. »Kar se glasbe tiče, sem zaveden Slovenec. Obožujem slovensko glasbo,« nam na kratko in jasno odvrne na vprašanje, zakaj se je odločil za slovensko pesem. Pred velikim finalom se je ljubitelj konj znašel pred zahtevnim izzivom. Ujel ga je namreč prehlad, a je bil kljub temu kos zastavljeni nalogi.

Domna Kljuna smo minuli teden lahko poslušali v podkastu Mladost na kmetiji, ki mu lahko prisluhnete tukaj.

Skupaj z očetom in dedkom poje na koru


Domen prihaja s kmetije na Pustem Hribu, kjer se ukvarjajo s konjerejo in izdelovanjem lesenih kuhalnic. Pod eno streho živijo tri generacije. Poleg njega in žene Nine še njegova starša in mlajši brat ter stara starša. V domači župniji sv. Gregorja skupaj z očetom in dedkom poje na koru. »Včasih pride še moj brat, ki sicer igra klavir in orgle. Družbo nam dela tudi mama, prej je pela še babica, ki zdaj ni več članica župnijskega pevskega zbora, ampak prepeva iz klopi.« Njegov pevski idol je sicer hrvaški pevec Marko Škugor.

Domen v domačem hlevu, kjer imajo približno 30 konj. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Pred nastopom se priporoči Bogu

Domen ne skriva, da mu obisk svete maše in vera veliko pomenita. Tudi pred nedeljskim nastopom se je obrnil na Boga. »Pri maši se dostikrat poglobim vase in prosim Boga, naj mi pomaga pri petju, da nastopim čim bolje.« 

Preberite tudi: S kora na oder šova Slovenija ima talent

Kakšna bo njegova nadaljnja pot, lahko le ugibamo. Sam pravi, da želi prepevati na porokah ali slavjih ter tako ljudem polepšati vsakdan. Kdo ve, morda bo presenetil koga izmed vas.

Nalaganje
Nazaj na vrh