Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Mnogi mladi se v telesu ne počutijo dobro«

Za vas piše:
Rok Blažič
Objava: 03. 10. 2023 / 17:39
Oznake: Mladi, Odnosi, Vzgoja
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2023 / 18:32
»Mnogi mladi se v telesu ne počutijo dobro«
Silvo Šinkovec. FOTO: Tatjana Splichal

»Mnogi mladi se v telesu ne počutijo dobro«

O tem, kako teorija spola izkorišča negotovost v adolescenci, je spregovoril p. Silvo Šinkovec, defektolog, filozof, teolog, psiholog in pedagog, urednik revije Vzgoja.

Ali teorija spola pri nas že prihaja v šole?

Naj omenim le nekatere primere. Ena pot je literatura, ki prinaša like, ki nimajo jasne spolne identitete. Preko takih pripovedi za otroke in mladostnike avtorji in pedagoški snovalci vnašajo v šolo tako imenovano teorijo spola. Mlade želijo omajati v njihovem naravnem razvoju spolne identitete. Druga oblika so delavnice in predavanja. Pri teh oblikah gre za načrtno aktivistično delo. S svojimi dejavnostmi in gradivi mladim govorijo o enakosti spola in vsem drugem. Zato morajo starši spremljati, kaj šola ponuja ali zahteva, da otroci berejo. Ni treba, da starši vse ponujeno, literaturo ali razne delavnice, tudi sprejmejo.

Mladi tudi pri nas že menjajo spol. Tržišče neusmiljeno lovi žrtve, saj gre za velike posle. Ljudje, ki se ukvarjajo z menjavo spola, služijo zajetne zneske denarja. Kdo jih bo ustavil? Vse bodo storili, da dobijo nove stranke. Kaj se z mladimi dogaja kasneje, jih ne zanima. Oni služijo danes. Žrtve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh