Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mohor Rihtaršič, župnik

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 01. 03. 2023 / 09:38
Oznake: Duhovnost, Vera, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2023 / 12:24
Mohor Rihtaršič, župnik
Župnik Mohor Rihtaršič, Vrhnika. FOTO: I.Ž.

Mohor Rihtaršič, župnik

Poslanstvo župnika na Vrhniki doživljam kot Božji dar, hkrati pa se zavedam tudi odgovornosti, ki je s tem povezana. Vsak dan znova se poskušam zavedati lepote tega poslanstva, hkrati pa vedno znova tudi prosim Boga, naj mi pomaga, da bi zmogel zgled njegove ljubezni na primeren način prinašati prav vsem ljudem, ki so mi zaupani.

Prepričan sem, da bom svojim župljanom lahko pomagal odkrivati pot do Boga le tako, da bom tudi sam neprestano iskal njegovo bližino in povezanost z njim. Vesel sem, da je med tolikimi vrhniškimi župljani živo prisotna želja po veri, po življenju z Bogom, da vera ni zgolj neka zunanja pripadnost, ampak notranje iskanje in hrepenenje. Hvaležen sem vsem župljanom, ki na kakršenkoli način so-
oblikujejo življenje župnije. Le skupaj namreč zmoremo narediti velike reči in le skupaj bomo zmogli pokazati svetu drugačne vrednote. Hvaležen sem vsem, ki z molitvijo podpirajo pastoralno delo župnije, saj imajo vsa naša prizadevanja svoj pomen le, če prihajajo od Boga in k njemu tudi vodijo. Zato si želim, da bi skupaj z vrhniškimi župljani še naprej iskali poti, kako biti živa in rodovitna skupnost, ki bo prinašala Božjo svetlobo v ta naš svet.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh