Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskva: Navalni spoznan krivega še goljufije

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 22. 03. 2022 / 12:31
Oznake: Družba, Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2022 / 12:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Moskva: Navalni spoznan krivega še goljufije
Aleksej Navalni v Rusiji velja za glavnega političnega nasprotnika predsednika Vladimirja Putina. FOTO: Twitter/STA

Moskva: Navalni spoznan krivega še goljufije

Rusko sodišče je danes že zaprtega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega spoznalo krivega še goljufije, kar pomeni, da bo moral v zaporu verjetno preživeti še dodatnih nekaj let.

Glavnega političnega nasprotnika ruskega predsednika Vladimirja Putina so tako spoznali krivega, da je od svoje politične organizacije za osebno rabo ukradel za več kot 4,7 milijona ameriških dolarjev donacij, poroča STA, sodnica pa ga je nato spoznala še za krivega nespoštovanja sodišča.

Rusko tožilstvo je že prejšnji teden za Navalnega zahtevalo, da se mu zaporna kazen podaljša na 13 let in da se ga premesti v strožji del kazenske kolonije.

Navalni je bil danes v sodni dvorani oblečen v svojo črno zaporniško uniformo. Obravnavo so izvedli na sodišču v kazenski koloniji, kjer obsojeni že sicer prestaja zaporno kazen. Rusko tožilstvo je že prejšnji teden za Navalnega zahtevalo, da se mu zaporna kazen podaljša na 13 let in da se ga premesti v strožji del kazenske kolonije, dodatno pa tožilstvo zahteva še denarno kazen v višini 1,2 milijona rubljev oziroma 10.500 evrov.

Navalni je zaprt že od začetka leta 2021, ko se je vrnil v domovino z zdravljenja v Nemčiji, kjer so zanj skrbeli po zastrupitvi z novičokom avgusta 2020. Tokratni proces ocenjuje kot politično motiviran. Trenutno sicer v kazenski koloniji prestaja kazen zaradi še ene domnevne korupcijske afere iz leta 2014, zaradi katere je bil obsojen na dve leti in pol zapora.

Nalaganje
Nazaj na vrh