Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mož tišine in sanj

Za vas piše:
p. Milan Bizant DJ
Objava: 14. 07. 2021 / 14:55
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2021 / 15:03
Mož tišine in sanj

Mož tišine in sanj

Odkar je Jožef sprejel v srce Božjo pobudo, naj se ne boji vzeti k sebi Marije, svoje žene, saj kar je spočela, je od Svetega Duha, se je začelo nekaj bistveno novega v človeški zgodovini. Gre za to, da ni edini način rodovitnosti običajen človeški način, pač pa Bog pripravlja za človeka nov način. Gre za Božje življenje, ki ga spočenja Sveti Duh in je namenjeno človeku. Za odrešenje gre, za odrešenega človeka gre.

Ni edini način spočetja življenja iz zgolj človeških moči. Sveti Duh ima moč spočeti življenje in ob sodelovanju Marije in Jožefa Božji sin vstopa v človeško zgodovino. Tako bo človeška zgodovina prepojena z Božjo prisotnostjo, zajeta v dinamiko brezpogojne Kristusove ljubezni.

Odstopi prostor Bogu

Po izvirnem grehu se hoče padli človek polastiti daru življenja in si po svoje urediti svoje življenjsko okolje. Ima razum in naredi načrt, ima voljo in hoče uresničiti ta načrt. Padli človek je prepričan, da more na lastnem temelju polno živeti. A to je zgolj človeško reševanje življenja. Bog pa želi vstopiti v to človeško padlost. Išče srce, ki bi mu dalo prostor, da bi mogel Bog podariti človeku samega sebe, svoje Božje življenje. »Kje je Bog?« so spraševali rabija. »Bog je tam, kjer mu človek odstopi prostor,« je bil njegov odgovor. To je velika skrivnost človeškega življenja, odnosa z Bogom: dati prostor Svetemu Duhu, da Bog vstopi v človeško zgod...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh