Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mušič v piranskih cerkvah

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 05. 04. 2023 / 13:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2023 / 13:36
Mušič v piranskih cerkvah
FOTO: Ksenja Hočevar

Mušič v piranskih cerkvah

V piranskih cerkvah je na ogled križev pot slikarja Zorana Mušiča (1909–2005), ki ga je naslikal za cerkev sv. Jurija v Gradnem v Brdih.

Do bele nedelje je v piranskih cerkvah na ogled tradicionalna razstava križevega pota, ki jo že 23 let zapored v postnem času pripravlja Društvo »prijatelji zakladov sv. Jurija« Piran. Za letošnjo razstavo so izbrali podobe križevega pota slikarja Zorana Mušiča – leta 1942 ga je naslikal za cerkev sv. Jurija v Gradnem v Brdih. Podobe Mušičevega križevega pota razstavljajo v štirih piranskih sakralnih prostorih: cerkvi sv. Petra, v pinakoteki Minoritskega samostana sv. Frančiška, v cerkvi Marije Snežne in v krstilnici sv. Janeza Krstnika ob župnijski cerkvi sv. Jurija. Na odprtju razstave je molitev križevega pota »od cerkve do cerkve, od postaje do postaje« ob petju piranskega župnijskega zbora vodil piranski župnik Zorko Bajc, razstavo je odprl škof Jurij Bizjak.

V Drežnici, Grahovem in Brdih

Zoran Mušič (1909, Bukovica–2005, Benetke) se je s svojim opusom, ki zajema risbe, grafike in slike, nedvomno zapisal v zgodovino moderne umetnosti in »mnogi poznavalci g...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh