Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na plenumu so se srečali sodelavci Škofijske karitas Celje [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 25. 03. 2023 / 09:32
Oznake: Dobrodelnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2023 / 09:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na plenumu so se srečali sodelavci Škofijske karitas Celje [FOTO]
Srečanja se je udeležil tudi celjski škof Maksimilijan Matjaž. FOTO: Jože Potrpin

Na plenumu so se srečali sodelavci Škofijske karitas Celje [FOTO]

Sodelavci, ki delujejo na karitativnem področju, na škofijski in župnijski ravni, so se v petek, 24. marca, pri sv. Jožefu nad Celjem srečali na letnem zboru, plenumu.

Za vodilo jim je bila misel iz evangelija: »Jaz pa sem molil zate, da ne opeša tvoja vera.« V župnijski cerkvi sv. Jožefa so začeli z molitvijo križevega pota, v kardinalovi dvorani nadaljevali s plenumom. 

Oglejte si zgornjo fotogalerijo.

Udeležili so se ga poleg škofa dr. Maksimilijana Matjaža tudi iz Uprave RS za zaščito in reševanje, izpostave Celje vodja Natalija Plemenitaš Fuchs – tudi kratko je tudi nagovorila zbrane, predstavnica nadškofijske Karitas Ljubljana Jana Lampe, predstavniki Vere in luči, Vincencijeve konference, Rdečega križa, društva Mala pot in drugih podobnih organizacij. 

Uvodni pozdrav in duhovno misel je izrekel predsednik ŠK Celje Rok Metličar, letno poročilo ŠK Celje za leto 2022 je predstavil generalni tajnik ŠK Matej Pirnat, v vmesnem času so sodelavci na listkih odgovorili, kaj krepi njihovo vero, prikazali »čoln v viharju na morju«, razlomili kruh, ob koncu pa je zbrane nagovoril škof Matjaž.

Nalaganje
Nazaj na vrh