Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na počitnice z domišljijo

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 04. 07. 2023 / 09:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2023 / 10:10
Na počitnice z domišljijo
Ana Rupar. FOTO: Osebni arhiv

Na počitnice z domišljijo

Čeprav ima vsak letni čas svoj čar, težko zanikam, da se vsako leto najtežje poslovim od poletja. Sonce, objem vročine, vonj po senu, poletne plohe in dolgi večeri, ko se dan kar noče posloviti. Poleti se življenje nekoliko umiri in se najde več časa za družino in prijatelje.

Ko sem pred leti obiskala prijateljico, ki je med počitnicami delala na enem od grških otokov, sva precej časa preživeli z domačini. Sredi razbeljenega dne, ko je sonce najvišje in od vročine kar puhti, se zanje življenje praktično ustavi. Veselje jih je bilo opazovati, kako med siesto za njih ne obstaja drugega kot sproščen klepet z znanci in neznanci v vaški taverni.

Počitnice in dopust so blagoslovljen čas, ko imamo priložnost, da se odklopimo od vsakodnevnega vrveža, obveznosti in ekranov in se posvetimo bistvenim stvarem – našim bližnjim. Veliko je nasvetov, kako lahko izkoristimo ta čas, kaj gradi in kaj ruši naše odnose. Psihologinja in psihoterapevtka Lia Katarina Kompan Erzar pa nas vabi, da se tokrat v poglabljanje odnosov podamo skupaj s hobitom, ki ga otroci letos odkrivajo na oratoriju. Kako, naj si vsak začrta po svoje. Le domišljiji pustite prosto pot. Naj letošnje poletje vsakomur spiše lepo pustolov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh