Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Stični mladih tudi stand up komik Rok Škrlep

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 16. 09. 2022 / 05:00
Oznake: Dogodek, Mladi, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2022 / 10:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Stični mladih tudi stand up komik Rok Škrlep
Rok Škrlep se bo predstavil z delavnico Oder osebno - Spoznaj stand up! FOTO: Osebni Arhiv

Na Stični mladih tudi stand up komik Rok Škrlep

Jutri bo potekal eden največjih katoliških festivalov za mlade - Stična mladih. Srečanje se bo začelo ob 9.30 in zaključilo z večernim programom ob 21. uri. Organizatorji so pripravili pester program in zanimive delavnice. Med številnimi udeleženci bo tudi stand up komik in improvizator Rok Škrlep, ki se bo predstavil z delavnico Oder osebno - Spoznaj stand up!

Uvodnemu sporedu bo najprej sledila sv. maša, ki jo bo vodil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak. V popoldanskem času bodo potekale raznolike delavnice, kot so denimo Kako postati uspešen podjetnik?, Vojna, prostovoljstvo, pomoč in posvečenost v Ukrajini, Telo si zapomni vse, Duhovno spremljanje za dijake in študente, Zakaj se poročiti in kako se na poroko pripraviti?, Mediji v Sloveniji in kaj imamo kristjani pri tem ter številne druge. 


Kako se pripraviti na nastop?

V delavnici Oder osebno - Spoznaj stand up! bodo udeleženci spoznavali osnove stand up komedije, kaj je pri tem pomembno ter kako sestaviti svoj prvi komični nastop. Vsak od udeležencev bo pripravil svoj prvi triminutni set, ki ga bo na koncu tudi povedal pred ostalimi (če bo le želel). Prav tako bodo skušali premagovati tremo. 

Rok Škrlep. FOTO: Osebni arhiv 

Rok od mladih pričakuje predvsem željo po učenju. »Nobene stvari ne moreš že od začetka obvladati. Tako je tudi pri komediji. Predvsem upam, da bodo odšli nasmejani in z večjo samozavestjo. Morda pa pride celo kak udeleženec, ki se bo s stand upom nekoč resno ukvarjal,« odgovarja Škrlep, ki svoje sodelovanje na Stični mladih vidi kot dolžnost, hkrati pa se veseli, da bo lahko delil nekaj znanja, ki si ga je pridobil skozi leta ustvarjanja. »Je pa tudi res, da že kar nekaj let sodelujem v Stični in se vedno rad odzovem na njihova povabila.«

Stand up je oblika umetnosti, ki se ne pretvarja. Je direktna, iskrena in včasih celo zabavna. Odvisno od dneva. (Rok Škrlep)

Na vprašanje, kaj mu pomeni, da je še vedno lahko del tega vseslovenskega festivala verne mladine, hudomušno pripomni: »Da še vedno nisem tako star. Fino je, saj me festival vsako leto napolni z neko mladostno energijo, obenem pa vedno srečam ljudi, ki jih čez leto bolj redko.«


Kupi v trgovini

Razprodano
Samostan Stična
Monografije
31,55€
Nalaganje
Nazaj na vrh