Zapri
Iskanje

Na Švedskem ob visoki precepljenosti sproščajo ukrepe

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 29. 09. 2021 / 12:52
Oznake: Covid, Ukrepi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2021 / 13:01
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Na Švedskem ob visoki precepljenosti sproščajo ukrepe

Na Švedskem ob visoki precepljenosti sproščajo ukrepe
Švedska sprošča večino ukrepov. FOTO: Pexels
V tej, nekaj več kot 10-milijonski skandinavski državi, kjer so imeli v primerjavi s številnimi drugimi evropskimi državami zelo blage ukrepe za zajezitev epidemije, danes sproščajo številne omejitve.

Švedske oblasti so odpravo omejitvenih ukrepov napovedale pred tremi tedni, potem ko je cepljenje proti covidu-19 dobro napredovalo, epidemiološke razmere v državi pa so dobre, povzemanje tujih agencij navaja STA.

Nič več omejeno število udeležencev

Na javnih in zasebnih dogodkih, kot so koncerti, poroke in druge priložnosti, število udeležencev ni več omejeno, prav tako priporočilo o delu od doma ne velja več. Po novem veljajo le še splošna higienska priporočila in priporočilo o vzdrževanju razdalje na javnih krajih. Tisti, ki imajo simptome covida-19, morajo ostati doma in se testirati. Tistim, ki se še niso cepili, strokovnjaki priporočajo izogibanje večjim dogodkom in gnečam ter tesnejšim stikom z osebami iz rizičnih skupin in starejšimi.

Primerjava med Švedsko in Slovenijo

Po podatkih spletnega portala worldometers je Švedska doslej zabeležila nekaj več kot 1.150.000 okužb s koronavirusom, za posledicami virusa pa je umrlo nekaj več kot 14.800 oseb. V Sloveniji se je doslej s koronavirusom okužilo nekaj več kot 292.000 ljudi, terjal pa je 4556 življenj.

Visoka precepljenost

Vsaj en odmerek proti covidu-19 je na Švedskem prejelo že dobrih 83 odstotkov starejših od 16 let, polno cepljenih pa je več kot 76 odstotkov. Pri nas je bilo z vsemi odmerki do včeraj cepljenih nekaj več kot 995.000 tisoč ljudi ali 47 odstotkov populacije.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh