Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Tednu slovenske kulinarike tudi dobrote sestre Nikoline

Za vas piše:
T. M.
Objava: 03. 12. 2021 / 09:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2021 / 09:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Tednu slovenske kulinarike tudi dobrote sestre Nikoline
Recepti sestre Nikoline predstavljajo izjemno bogastvo slovenske kulinarike. FOTO: Tatjana Splichal.

Na Tednu slovenske kulinarike tudi dobrote sestre Nikoline

V okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije so v Bruslju ta teden pripravili Teden slovenske kulinarike.

V dveh restavracijah Sveta so ves teden stregli kosila, pripravljena po slovenskih receptih. Recepti so del knjige tradicionalnih slovenskih receptov, ki jo je pripravila sestra Nikolina skupaj s kuharskim mojstrom Urošem Štefelinom

FOTO: Primož Predalič – Slovensko predsedovanje Svetu Evropske unije 2021.

»Slovenija je skupaj s Portugalsko v triu predsedstev, obe državi pa sta letos povezani tudi v gastronomiji, saj imata to leto naziv evropska gastronomska regija,« so zapisali na uradni spletni strani slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije 2021. 

Kuharske knjige sestre Nikoline so prave knjižne uspešnice! Ogledate si jih lahko na tej povezavi.

Slovenija je gastronomijo vključila tudi v promocijska darila. Ta »odražajo izhodišča slovenskega predsedovanja, dejstvo, da je Slovenija letos evropska gastronomska regija, in vidik trajnosti, ki ga je Slovenija upoštevala tako pri količinah kot izbiri daril«. Del paketa je knjiga s tradicionalnimi slovenskimi recepti, ki jo je skupaj s kuharskim mojstrom Urošem Štefelinom pripravila sestra Nikolina Rop.

Z izbranimi recepti lahko pripravite celotno kosilo! 

»V knjigi receptov slovenskega predsedovanja je izbor takšnih, ki jih ni pretežko preliti iz črk v lonec in poustvariti v kuhinji. Z izbranimi recepti lahko pripravite celotno kosilo – od juhe, glavne jedi do solate in sladice. Večina receptov je preprosta za pripravo, jedi pa so zelo okusne. Morda bo največ preglavic povzročila priprava potice, slovenske najbolj znane sladice, brez katere ne mine noben slovenski praznik,« so še zapisali na uradni spletni strani slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije 2021.

FOTO: Primož Predalič – Slovensko predsedovanje Svetu Evropske unije 2021.

Osrednji del predstavitve Slovenije v Bruslju je potekal na krožišču Schuman, kjer je bil organiziran Slovenski festival. Obiskovalci so lahko spoznali in izkusili, v čem je naša država vrhunska. To velja za področje športa, narave, aktivnosti na prostem in v gorah, pa tudi za področje kulture, znanosti in gastronomije, kar vse se seveda izraža po ljudeh.


Nalaganje
Nazaj na vrh