Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Cvikl in mariborski župan oblekla predpasnika in delila kosila

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 04. 2024 / 07:08
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.04.2024 / 07:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Cvikl in mariborski župan oblekla predpasnika in delila kosila
Obisk Ljudske kuhinje Betlehem na veliki petek. FOTO: Spletna stran SŠK

Nadškof Cvikl in mariborski župan oblekla predpasnika in delila kosila

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl in župan Maribora Saša Arsenovič sta pred vrhuncem velikonočnega praznovanja obiskala prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem, kjer vsak dan razdelijo več kot 60 kosil.

Karitas poleg drugih programov pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem pomaga tistim, ki si sami ne morejo zagotoviti vsaj enega toplega obroka na dan. Sodelavci in prostovoljci mariborske Karitas na ta način v Ljudski kuhinji Betlehem vsak dan razdelijo več deset kosil.

Voščilo nadškofa Cvikla: Na koncu bo zmago slavilo življenje

Nadškof Alojzij je pred delitvijo kosila zbrane pozdravil in jim voščil doživete ter blagoslovljene velikonočne praznike: »Spoštovani, z mariborskim županom želim danes, na veliki petek, na ta sveti dan, deliti nekaj trenutkov z vami. Danes podoživljamo Jezusovo trpljenje in smrt in položitev grob. Ta grob ni konec Jezusovega poslanstva med nami. Je začetek, kajti tretji dan so našli grob prazen. Niso ukradli njegovega telesa, saj se je razodel tistim, ki so ga iskali, kot Vstali in Živi Gospod. Jezusovo vstajenje je edina stvar, ki lahko osmisli naše bivanje, spremeni smer našega gibanja, ne več proti grobu in smrti, ampak tja, kjer je On, proti življenju. Želim vam, da tudi vaša srca napolni v teh velikonočnih dneh z veseljem in upanjem. Sedaj vemo, da bo konec dober! Na koncu bo zmago slavilo življenje!«

Nadškof in župan sta si zatem nadela predpasnike ter postala prostovoljca Karitas in razdelila slovesno kosilo ter se v prijetnem pogovoru srečala s tistimi, ki bi te praznike sicer preživeli sami, pozabljeni od vseh, so sporočili s Slovenske škofovske konference. 

Želite prispevati svoj dar za Ljudsko kuhinjo Betlehem? Pošljite SMS na tel. št. 1919 s ključno besedo DAR5. S boste zagotovili eno toplo kosilo.

Nalaganje
Nazaj na vrh