Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Turnšek na Brezjah počastil Rožnovensko Marijo

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 07. 10. 2021 / 21:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.10.2021 / 12:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Turnšek na Brezjah počastil Rožnovensko Marijo
Nadškof Turnšek na Brezjah FOTO: Boštjan Debevec

Nadškof Turnšek na Brezjah počastil Rožnovensko Marijo

Na današnji praznik Rožnovenske Božje Matere so se verniki pred Marijo, Kraljico Slovencev, na Brezjah združili v molitvi vseh štirih delov rožnega venca in klicali Božjega blagoslova za našo domovino Slovenijo, za Cerkev in za naše družine.

K skupni molitvi rožnega venca so povabili bratje frančiškani z Brezij in sodelavci Radia Ognjišče, ki so dogajanje neposredno prenašali tudi prek radijskih valov. Molili so za zdravje, za mir v svetu, za družine ter za ohranitev in utrditev krščanskih korenin in krščanske dediščine v Sloveniji in Evropi.

FOTO: Boštjan Debevec

Molitev rožnega venca se je začela ob 18. uri v brezjanski baziliki, ob 19. uri pa je nadškof dr. Marjan Turnšek daroval slovesno sveto mašo. Po maši so nadaljevali z molitvijo rožnega venca.

Nadškof  Turnšek je vernike povabil, naj z molitvijo rožnega venca podprejo sinodalno pot.

Nadškof Turnšek je v mašnem nagovoru med drugim poudaril pomen Marijinega poslušanja Svetega Duha in pomen pripadnosti Cerkvi, kar je pomembno tudi za današnjega kristjana, posebej za proces nove škofovske sinode, ki se začenja v nedeljo. Nadškof je vernike povabil, naj z molitvijo rožnega venca podprejo sinodalno pot.

FOTO: Boštjan Debevec

Nalaganje
Nazaj na vrh