Zapri
Iskanje

Nadškof Zore: »Začnimo z usmiljenjem«

Za vas piše:
J. P.
Objava: 01. 11. 2021 / 21:27
Oznake: Praznik, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.11.2021 / 21:39
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nadškof Zore: »Začnimo z usmiljenjem«

Nadškof Zore: »Začnimo z usmiljenjem«
Nadškof Stanislav Zore: Praznik vseh svetih je za vse nas povabilo k svetosti. Ne samo povabilo. Pri svetosti pa gre za Božje naročilo. FOTO: Tatjana Splichal
»Praznik vseh svetih je za vse nas povabilo k svetosti. Ne samo povabilo. Povabilo nam pušča možnost, da ga sprejmemo ali zavrnemo. Pri svetosti pa gre za Božje naročilo.«

Tako je ob današnjem prazniku razmišljal ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore, ki je danes v cerkvi Vseh svetih na ljubljanskih Žalah vodil praznično sveto mašo in po njej molitev na grobovih škofov in duhovnikov.

Kako naj bom svet, kakor je svet naš Bog?

»V tretji Mojzesovi knjigi Bog pravi svojemu ljudstvu: 'Bodite sveti, kajti jaz, Gospod, vaš Bog, sem svet.' Ob tem nas obide dvom, skorajda nejevera. Kako naj bom svet, kakor je svet naš Bog,« je nadaljeval nadškof Zore.

Razdalja med Bogom in menoj je neizmerna ...

Razdalja med Bogom in menoj, tako nadškof, je neizmerna, ravno tako med njegovo svetostjo in mojo grešnostjo. »Bilo je tako, dokler Jezus Kristus ni postal eden od nas in nam bil enak v vsem, razen v grehu,« je poudaril Stanislav Zore.

Če bomo vztrajali v usmiljenju, se bomo naučili tudi svetosti

Dodal je, da je Jezus odpravil razdaljo med Bogom in nami ter nam tudi naroča, naj bomo usmiljeni, kakor je usmiljen tudi naš Oče. »Začnimo z usmiljenjem. Če bomo vztrajali v usmiljenju, se bomo naučili tudi svetosti,« je še podčrtal nadškof.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh