Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Zore: »Začnimo z usmiljenjem«

Objava: 01. 11. 2021 / 21:27
Oznake: Praznik, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.11.2021 / 21:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Zore: »Začnimo z usmiljenjem«
Nadškof Stanislav Zore: Praznik vseh svetih je za vse nas povabilo k svetosti. Ne samo povabilo. Pri svetosti pa gre za Božje naročilo. FOTO: Tatjana Splichal

Nadškof Zore: »Začnimo z usmiljenjem«

»Praznik vseh svetih je za vse nas povabilo k svetosti. Ne samo povabilo. Povabilo nam pušča možnost, da ga sprejmemo ali zavrnemo. Pri svetosti pa gre za Božje naročilo.«

Tako je ob današnjem prazniku razmišljal ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore, ki je danes v cerkvi Vseh svetih na ljubljanskih Žalah vodil praznično sveto mašo in po njej molitev na grobovih škofov in duhovnikov.

Kako naj bom svet, kakor je svet naš Bog?

»V tretji Mojzesovi knjigi Bog pravi svojemu ljudstvu: 'Bodite sveti, kajti jaz, Gospod, vaš Bog, sem svet.' Ob tem nas obide dvom, skorajda nejevera. Kako naj bom svet, kakor je svet naš Bog,« je nadaljeval nadškof Zore.

Razdalja med Bogom in menoj je neizmerna ...

Razdalja med Bogom in menoj, tako nadškof, je neizmerna, ravno tako med njegovo svetostjo in mojo grešnostjo. »Bilo je tako, dokler Jezus Kristus ni postal eden od nas in nam bil enak v vsem, razen v grehu,« je poudaril Stanislav Zore.

Če bomo vztrajali v usmiljenju, se bomo naučili tudi svetosti

Dodal je, da je Jezus odpravil razdaljo med Bogom in nami ter nam tudi naroča, naj bomo usmiljeni, kakor je usmiljen tudi naš Oče. »Začnimo z usmiljenjem. Če bomo vztrajali v usmiljenju, se bomo naučili tudi svetosti,« je še podčrtal nadškof.

Nalaganje
Nazaj na vrh