Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navidezna civilna družba se bo izpela

Za vas piše:
Marjana Debevec
Objava: 21. 09. 2022 / 11:24
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2022 / 11:29
Navidezna civilna družba se bo izpela
FOTO: Pixabay

Navidezna civilna družba se bo izpela

Zakonski in družinski terapevt dr. Tomaž Erzar o pojavih deviantne spolnosti, žalitvah ter o liku sodobnega politika in vlogi civilne družbe.

V zadnjem času prihaja do odkritih ali pa tudi prikritih žalitev kristjanov v medijih. Kaj posameznike oziroma skupine žene k temu?  

Za začetek bi to postavil v širši kontekst zahodnih družb, kjer so napadi, smešenje, zlasti domače vere – krščanstva, pa po drugi strani občudovanje in pretirano slavljenje drugih verstev, ki jih sploh ne poznamo, že kar ustaljena praksa. Kot bi bilo tako ravnanje prispevek k temu, da je družba odprta, demokratična, kritična do vsega. Vse lahko vprašamo, vse lahko žalimo in postavljamo pod vprašaj. Krščanstvo je bilo od nekdaj tarča tega. Po svoje smo si tudi malo sami krivi, ker smo se s svojo držo moraliziranja postavljali nad ljudi.

Ne rečem, da vsako dejanje izvira ravno iz tega, ampak del tega nasprotovanja in kritike gotovo izvira iz tega, da imajo ljudje občutek, da se Cerkev ali pa kristjani postavljamo v moralnem smislu na višje mesto. In potem seveda iščejo naše napake tudi tam, kjer jih ni, in pri tem pre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh