Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne besedičenje, ampak dejanja

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 24. 04. 2024 / 09:16
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2024 / 10:42
Ne besedičenje, ampak dejanja
Alenka Juvan. FOTO: Ivo Žajdela

Ne besedičenje, ampak dejanja

Letošnje leto je zaradi dveh okroglih obletnic, 150. obletnice rojstva in 90. obletnice smrti, leto generala in pesnika Rudolfa Maistra.

Z Alenko Juvan, ki v Kamniku vodi Maistrovo rojstno hišo, smo se pogovarjali o Rudolfu Maistru ob letošnjem Maistrovem letu, o projektih, ki jih vodijo v hiši, o vrednotah, ki jih predstavlja Maister, o njeni pobudi za tematsko številko revije SLO, ki so jo predstavili prejšnji teden prav v Maistrovi hiši v Kamniku.

Kako ste prišli v Maistrovo rojstno hišo v Kamniku, ki jo vodite?

To je bilo zanimivo in, kot se je potem kmalu pokazalo, vsaj zame posrečeno naključje. Moja dobra odločitev, bi rekla danes. Z odprtjem obnovljene Maistrove rojstne hiše (enota Medobčinskega muzeja Kamnik) 23. novembra 2013 se je odprlo tudi delovno mesto v njej. Čeprav je bil moj ded Maistrov borec, sem sprva pomišljala, ali naj se odločim za to delo ali ne. Tudi o Maistru se je še pred desetletjem vedelo dosti manj kot zdaj in se mu je namenjalo veliko manj pozornosti. Potem pa se mi je področje iz leta v leto začelo kazati vse bolj privlačno, tudi zato, ker sem ugotovila,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh