Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne verjamem!

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 08. 05. 2024 / 07:49
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2024 / 09:13
Ne verjamem!
FOTO: Tatjana Splichal

Ne verjamem!

Politiki na oblasti pogosto govorite o ničelni toleranci do nasilja. Pohvalno. Nasilje je velik problem in prinaša samo nesrečo. Vendar nisem prepričan, da so vaše besede iskrene.

Po drugi svetovni vojni je bilo v Sloveniji pobitih na tisoče ljudi. Za to ni nihče odgovarjal. Tisti, ki ste imeli v prejšnjem sistemu na pomembnih položajih sorodnike, znance ali botre, bi lahko pomagali, da bi se komu od njih povrnil spomin. Vendar tega niste storili. Namesto tega se še priklanjate pred spomeniki tistih, ki so sokrivi za zločine ali so vsaj vedeli zanje. Ničelna toleranca do nasilja ne pozna molka in pozabe, predvsem pa si ne zatiska oči, kadar zločine delajo »naši«.

Tisti, ki niste naredili dovolj, da bi država obsodila povojne morilce, zdaj zagovarjate splav in evtanazijo. Ampak ničelno toleranco do nasilja je mogoče graditi samo na popolni zaščiti človekovega življenja od spočetja do naravne smrti. Vse drugo je blef. Na vsakoletnem pohodu za življenje je jasno vidna razlika med zagovorniki življenja in zagovorniki splava. Prvi imajo na obrazih prijazen nasmeh, v rokah držijo gesla v podporo življenju in sočutno poslušajo ženske, ki javno spregovorijo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh