Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nebeško kraljestvo je podobno zakladu

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 26. 07. 2023 / 08:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2023 / 09:56
Nebeško kraljestvo je podobno zakladu
FOTO: Unsplash

Nebeško kraljestvo je podobno zakladu

17. nedelja med letom Prvo berilo: Salomon prosi za modrost, 1 Kr 3,5.7-12; Ps 119; drugo berilo: Upodobljeni smo po Božjem Sinu, Rim 8,28-30

Tisti čas je rekel Jezus množicam: »Nebeško kraljestvo je podobno zakladu, skritemu na njivi, ki ga je nekdo našel in spet skril. Od veselja nad njim je šel in prodal vse, kar je imel, in kupil tisto njivo.

Nebeško kraljestvo je tudi podobno trgovcu, ki išče lepe bisere. Ko najde en sam dragocen biser, gre in proda vse, kar ima, in ga kupi.

Nadalje je nebeško kraljestvo podobno mreži, ki jo vržejo v morje in zajame ribe vseh vrst. Ko se napolni, jo potegnejo na obrežje, sedejo in odberejo dobre v posodo, slabe pa poméčejo proč. Tako bo ob koncu sveta: prišli bodo angeli in ločili hudobne od pravičnih. Pahnili jih bodo v ognjeno peč. Tam bo jok in škripanje z zobmi. Ste doumeli vse to?« Rekli so mu: »Smo.« Tedaj jim je dejal: »Zato je vsak pismouk, ki je postal učenec nebeškega kraljestva, podoben hišnemu gospodarju, ki prinaša iz svojega zaklada novo in staro.« (Mt 13,44-52)

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh