Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nekajkrat smo zašli, zdaj se vračamo«

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 12. 06. 2024 / 13:37
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2024 / 09:05
»Nekajkrat smo zašli, zdaj se vračamo«
Avtorica komentarja je Manica Ferenc. FOTO: Tatjana Splichal

»Nekajkrat smo zašli, zdaj se vračamo«

Ali se res morajo vsi naši pogovori, naše misli vrteti okrog politike? Se res moramo deliti in kregati med seboj prav zaradi politike, na katero imamo vse manj vpliva?

Porečete, da je parlamentarna demokracija najbolj demokratična od vseh političnih ureditev, ki jih poznamo. Mar res? V času sedanje vlade spoznavamo, da kompetentni posamezniki sploh nočejo v politiko – zaprite oči in si predočite tri aktualne ministre, za katere menite, da so usposobljeni za delo, ki naj bi ga opravljali. Je sploh mogoče najti vsaj tri?

Ob pogledu na vzhičene poslanke in poslance ob dviganju palestinske zastave pred dnevi (5. junija, ko je naš parlament izglasoval priznanje Palestine) sem resnično podvomila v ta demokratični sistem, da namreč z volitvami pridejo na plan najboljši. Mar ne bi morali biti v parlamentu suvereni, odgovorni ljudje z vizijo in jasnim vedenjem, da njihove odločitve vplivajo ne samo na sedanjost, marveč tudi prihodnost? Da bodo to, kar sejemo danes, v prihodnje želi naši zanamci, če bo seveda kaj žeti – no, ob polnih ustih t. i. zelenih prehodov najbrž bo.

Ne smemo privoliti v to, da smo zato, ker nismo za gojenje konopl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh