Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

NeoMAJno Marijin(i)

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 04. 05. 2023 / 09:43
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2023 / 10:27
NeoMAJno Marijin(i)
FOTO: Osebni arhiv

NeoMAJno Marijin(i)

Kako bi začeli maj, če ne z Marijo? Venčani mesec ne razočara – seveda nas letos spet kliče. Sončni dnevi vabijo k Marijinim kapelicam, travniške cvetlice kar tekmujejo, katera se bo znašla v Kraljičinem šopku … Šmarnično branje nam je v spodbudo in navdih, litanije Matere Božje pa nas vsakič znova spomnijo, zakaj se je dobro izročati Mariji.

Tako imenitnemu klicu se skoraj ni moč upreti, kajne? In vendar, celo maj lahko razočara. Kaj, če bo kar naprej deževalo? Kaj, če je župnik izbral nadvse dolgočasno šmarnično branje? In kaj, če bo maj zopet samo zdrvel mimo? Vse to se lahko zgodi.

A vrnimo se na začetek. Maj je Marijin mesec. To neoMAJno drži!:) Lahko pa se v letošnjem maju preizkusimo in ugotovimo, ali smo neomajno Marijini tudi mi. Mesec, v katerega smo vstopili, kot nalašč ponuja preverjene prakse, ki so se skozi stoletja izkazale kot rodovitne za odnos z našo drago Materjo in nebeškim Očetom. Izkoristimo to bogastvo Cerkve! Sami, v paru, družini, katerikoli skupnosti. Res ni treba, da je naš odnos z Marijo odvisen od vremena, zdravja, župnika ali koledarja, polnega obveznosti.

Če nam jo zagode zdravje, vreme ali kaj tretjega – nič zato, če ne moremo poromati k Mariji. Lahko jo povabimo domov! Šmarnično branje lahko izberemo sami in ga prebiramo doma. Mimogrede, če imamo v hiši, ulici, soseski...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh