Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nevarno sodelovanje

Za vas piše:
Andrej M. Poznič
Objava: 04. 02. 2022 / 09:31
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2022 / 09:39
Nevarno sodelovanje

Nevarno sodelovanje

Zakaj moramo pred parlamentarnimi volitvami apelirati na treznega, razmišljujočega, kritičnega in demokratičnega levega volivca?

Letošnje najpomembnejše volitve so prav gotovo parlamentarne, ki bodo na belo nedeljo. Vprašanje za milijon je seveda, kdo bo odločil tekmo in kaj ga bo nagibalo k temu, da bo pridal svoj glas »zmagovalni konstelaciji«.

Napovedovanje prihodnosti, posebno volilnih izidov, je nehvaležna stvar celo za tiste, ki se redno ukvarjajo z merjenjem in ustvarjanjem javnega mnenja. Preveč je neznank, da bi bilo vse že znano vnaprej. Zato smemo tudi mi gledati na prihajajoče volitve z upanjem. Vendar zemeljsko upanje se ne uresniči, če ni dovolj velike množice, ki bi hrepenela po enem cilju in si zanj tudi dejavno prizadevala. Cilj demokratično čutečega Slovenca mora biti najprej ohranitev naše demokracije, potem pa ohranjanje vsakršne politične svobode, na prvem mestu svoboda govora, svoboda vere in svoboda, da smem živeti v varnem in mirnem okolju oz. družbi. Kadar mi ponosni dediči totalitarizma pravijo, da živimo v fašizmu, potem morajo takoj zazvoniti alarmi, kajti če je naša demo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh