Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nevihta na letališču Cuatro Vientos

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 04. 01. 2023 / 11:01
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2023 / 12:22
Nevihta na letališču Cuatro Vientos
Avtor prispevka je p. Branko Cestnik, klaretinec in publicist. FOTO: Tatjana Splichal

Nevihta na letališču Cuatro Vientos

So dogodki, ki gredo mimo nas, ne da bi jih kronika zaznala, in so dogodki, ki izstopajo po močnem sporočilu, po simboliki, včasih tudi po preroškem naboju. Eden takšnih se je pripetil 20. avgusta 2011 v Madridu. Protagonisti so bili papež Benedikt XVI. in dober poldrugi milijon udeležencev Svetovnega dneva mladih, vsi skupaj zbrani na nočnem bdenju na letališču Cuatro Vientos (Štirje vetrovi).

Hitro po začetku molitvenega dogajanja je nebo z jugozahodne strani začelo groziti z bliskanjem in grmenjem. Strah vzbujajoča nevihtna fronta se je pomikala prav proti velikanski množici mladih iz 193 držav, zgnetenih okrog moža v belem. Umakniti se ni bilo nikamor, vsak je moral ostati na svojem mestu, se nekoliko zaščititi in pričakati hudo uro. Grmenje in bliskanje je prišlo do roba Madrida, toda programa niso prekinili, Benedikt XVI. je ostal na svojem mestu na nepokritem delu odra in začel s pridigo.

Med papeževo pridigo se je jedro nevihtne fronte razcepilo, del bliskanja je obšlo množico po južni strani, del pa po severni. Kljub temu se je nekaj nevihtnega zagnalo na prizorišče bdenja. Močni sunki vetra so butnili v množico, tudi dežnih kapelj ni manjkalo. Benedikt XVI. je prekinil pridigo, a ostal na svojem mestu. Varnostniki so ga pokrili z dvema velikima belima dežnikoma.

Po petih minutah je bilo vetra in dežja konec. Papež je pohvalil mladino, ki je pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh