Zapri
Iskanje

Pogoj PCT samo še v kritičnih dejavnostih [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 19. 02. 2022 / 18:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2022 / 17:03
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Pogoj PCT samo še v kritičnih dejavnostih [VIDEO]

Pogoj PCT samo še v kritičnih dejavnostih [VIDEO]
Novosti bodo v veljavo stopile v ponedeljek, je povedal zdravstveni minister Janez Poklukar. FOTO: zajem zaslona/YouTube
Potem ko je vlada v petek odpravila karanteno za osebe, ki so bile v visokotveganem stiku, in pogoj PCT za prehajanje državne meje, je v soboto dodatno sprostila nekatere ukrepe, ki začnejo veljati danes.

Povsod bo opuščeno spremljanje PCT pogoja, razen v najbolj kritičnih dejavnostih, kot so bolnišnice, nastanitveni zavodi socialnega varstva in zapori, je povedal minister za zdravje Janez Poklukar. 


Konec brezplačnega hitrega testiranja

Ukinjeno bo brezplačno presejalno testiranje s hitrimi antigenskimi testi in hitri antigenski testi za samotestiranje. Proračun bo kril zgolj še testiranje s hitrimi antigenskimi testi za dejavnosti, kjer se bo to zahtevalo.

Konec samotestiranja v šolah, maske še naprej obvezne

»Samotestiranje v šolah se ukinja, še naprej pa je potrebna uporaba zaščitnih mask, razen za do sedaj veljavne izjeme,« je nadaljeval in izrazil zadovoljstvo, da se življenje po 23 mesecih spet začenja vračati v normalne tire.

Spremljanje stanja

Ves čas bomo budno spremljali epidemiološko stanje, je dejal Poklukar in če bo treba, »bomo kak ukrep tudi dodali ali ponovno uvedli. Močno upam, da to ne bo potrebno, kajti verjamem v vsakega izmed vas.« Še naprej poziva k spoštovanju obstoječih ukrepov, ki ostajajo v veljavi, kot so nošenje zaščitnih mask v zaprtih prostorih, vzdrževanje medosebne razdalje in razkuževanje rok ter prezračevanje prostorov.

Počivalšek: »Vlada sprejela uravnotežen pristop«

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je rahljanje ukrepov pospremil z naslednjimi besedami: »Pri odločitvi o sprostitvi ukrepov smo upoštevali mnenje zdravstvene stroke in stanje epidemije. Pozivom gospodarstva smo tako prišli nasproti v najvišji možno meri, kolikor je dopustila zdravstvena stroka.« Minister je izpostavil, da je po njegovem mnenju vlada glede sprostitve ukrepov »sprejela uravnotežen pristop, s katerim še vedno varujemo zdravje najbolj rizičnih skupin ljudi, a obenem omogočamo državljankam in državljanom ponovno čimbolj normalno življenje, slovenskemu gospodarstvu pa poslovno okolje, v katerem bo lahko učinkovito delovalo.«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close