Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nič zase, vse za Jezusa«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 29. 05. 2024 / 10:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2024 / 19:13
»Nič zase, vse za Jezusa«
Francesco Pianzola. FOTO: Splet

»Nič zase, vse za Jezusa«

Blaženi Frančišek Pianzola, duhovnik, redovni ustanovitelj »Vse za Jezusa! Moje vodilo, moje misli, moja volja; veselje in žalost, zdravje, bolezen, prijateljstvo in zapuščenost, življenje in smrt, vse za Jezusa in samo zanj. Bodite pogumni: s pomočjo Boga in brezmadežne Matere bomo v svojem niču našli najboljšo življenjsko moč dobrote, pravzaprav svetosti. Naredite iz sebe 'nič' v očeh ljudi pa boste za Jezusa vse.«

Rojstvo: 5. oktobra 1881 v kraju Sartirana Lomellina v Lombardiji, na severu Italije.

Smrt: 4. junija 1943 v mestu Mortara blizu domačega kraja, Italija.

Družina: Rodil se je v preprosti kmečki družini očetu Alojziju, ki je bil kovač, in materi Tereziji, roj. Moro. Bil je deležen skrbne krščanske vzgoje. Kot pobožen, odprt in razmišljujoč fant je v sebi že zgodaj začutil duhovniški poklic.

Bolezen: Takoj po končani osnovni šoli je vstopil v semenišče, a je po končani srednji šoli zbolel za hudo pljučno boleznijo. Moral se je vrniti domov, dokler ne bi ozdravel. Med okrevanjem je služil kot zakristan in organiziral različna predavanja o veri ter pripravil vzgojni projekt, sestavljen iz iger, molitev in romanj – oratorij Svetega Antona opata.

Semenišče: V semenišču je ustanovil interni časopis, med počitnicami pa je doma...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh