Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova maša Vida Grdadolnika v Logatcu [FOTO]

Za vas piše:
P. G.
Objava: 16. 06. 2024 / 12:43
Oznake: Duhovnik, Maša, Praznik
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2024 / 13:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova maša Vida Grdadolnika v Logatcu [FOTO]
Novomašnik pri povzdigovanju, najsvetejšem trenutku svete maše. FOTO: Tomo Strle/CITRUS

Nova maša Vida Grdadolnika v Logatcu [FOTO]

V nedeljo, 16. junija, le dan po svojem godu, je novo mašo v domačem Logatcu pel Vid Grdadolnik, ki je bil v duhovnika v puljski stolnici posvečen 7. junija, na praznik Srca Jezusovega.

Športno dvorano v Logatcu so napolnili Vidovi najbližji, neokatemumenske skupnosti iz Logatca ter drugih krajev Slovenije in Hrvaške, bogoslovci semenišča Redemptoris Mater v Pulju, dekanijski duhovniki, domači župnik Župnije Dolnji Logatec Janez Kompare, kaplan Rafał Kędzierski, duhovniki, ki izhajajo iz logaške župnije, vse skupine, ki delujejo v domači župniji, skavti, narodne noše, župan in krajani Logatca ter okoliških krajev in župnij.

Galerija Toma Strleta:

Ob začetku bogoslužja sta mama in oče novomašnika blagoslovila in mu podarila novomašni križ.

FOTO: Tomo Strle/CITRUS

Vidovo novomašno geslo je »Kakor se ženin veseli neveste, tako se tebe veseli tvoj Bog.« (Iz 62,5) Njegov novomašni pridigar pa je bil Marko Trošt, duhovnik iz Budanj na Vipavskem, ki že več kot 20 let misijonari v Srbiji. Trenutno je župnik v Nišu.

Med pridigo. FOTO: Tomo Strle/CITRUS

Slovesno bogoslužje so ob spremljavi Simfoničnega orkestra Cantabile glasbeno obogatili združeni pevski zbori: Mešani, Mladinski in Otroški zbor KUD Adoramus, Vokalni ansambel Virilis in pevci, ki se udeležujejo Duhovno-pevskega tedna v Soči. Vsi pod vodstvom priznanega dirigenta in novomašnikovega očeta Marjana Grdadolnika.

Galerija Toma Strleta:

Ob koncu svete maše so sledili številni zahvalni nagovori in veliko prisrčnih srečanj. Po koncu bogoslužja se je prav vsak želel srečati z novomašnikom in mu stisniti roko. Najpomembnejši pa je seveda bil poseben novomašni blagoslov.

Galerija Toma Strleta:

Kdo je Vid Grdadolnik?

32-letni novomašnik Vid prihaja iz šestčlanske družine, ki jo ob očetu Marjanu in mami Mojci sestavljajo še sestre Estera, Krista in Cecilija. V domači župniji se je kot otrok pridružil tako ministrantom kot župnijskemu Mešanemu pevskemu zboru Adoramus, bil je udeleženec in animator na oratoriju, kot voditelj pa je deloval tudi pri logaških skavtih. »V župniji sem se vedno počutil sprejetega in ljubljenega,« je povedal v intervjuju za Družino tik pred mašniškem posvečenjem.

Preberite tudi: Vid Grdadolnik pred mašniškim posvečenjem: Življenje tako hitro mine, da se ga izplača izkoristiti za Boga

Po študiju strojništva in industrijskega oblikovanja je v sebi po intenzivnem obdobju iskanja prepoznal Gospodov klic in nanj odgovoril. »Nekako čutim, da mi lahko samo Kristus do konca izpolni srce,« pravi. Na duhovništvo se je pripravljal v semenišču Redemptoris Mater v Pulju, kjer poteka formacija bodočih duhovnikov v okviru neokatehumenske poti.

Kam po novi maši?

Ker semenišče Redemptoris Mater spada v poreško-puljsko škofijo, bo Vid vsaj na začetku duhovniške poti deloval znotraj te škofije. »Je pa naša formacija misijonarska, tako da sem pripravljen iti kamor koli po svetu, kjer je potreba po evangelizaciji,« nam je še povedal.

Še več fotoutrinkov z nove maše si oglejte v galeriji Toma Strleta:

Novomašniku tudi z uredništva Družine kličemo: Blagoslova!

Nalaganje
Nazaj na vrh