Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novo vodstvo bratov kapucinov

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 26. 01. 2024 / 09:49
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.01.2024 / 10:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novo vodstvo bratov kapucinov
Z leve proti desni: br. Marjan Gačnik, br. Milan Kvas, br. Primož Kovač, br. Stane Bešter, br. Vlado Kolenko in br. Piotr Stasynski (generalni svetovalec iz Rima). FOTO: Bratje kapucini

Novo vodstvo bratov kapucinov

Bratje kapucini so včeraj na 18. rednem kapitlju v Kančevcih izvolili novo vodstvo Slovenske kapucinske province.

Provincialni minister ostaja br. Primož Kovač, ki je bil na čelu že v zadnjem mandatu, od prejšnjega provincialnega kapitlja novembra 2020, ko je nasledil br. Vlada Kolenka. Pred tem pa je bil na vodstveno mesto v Slovenski kapucinski provinci imenovan tudi že leta 2012, zaradi izvolitve br. Štefana Kožuha za generalnega vikarja reda.

Kdo je br. Primož Kovač?

Br. Primož Kovač je predstojnik bratske skupnosti v Štepanji vasi v Ljubljani, v nedavnem pogovoru z Družinino novinarko Jano Podjavoršek pa je poudaril: »Kapucini dajemo na prvo mesto življenje v bratstvu, da smo skupnosti, ki molimo in si prizadevamo za življenje v preprostosti. Na drugem mestu je naše delo.« Vodijo tudi dva domova duhovnih vaj in imajo veliko prošenj za ljudske misijone po župnijah.

Br. Primož Kovač ostaja provincialni minister. FOTO: Janez Porenta

Provincialni vikar ostaja br. Stane Bešter

Enako kot provincialni minister ostaja tudi provincialni vikar enak kot doslej – to je br. Stane Bešter, predstojnik bratske skupnosti v Kančevcih. Br. Milan Kvas, doslej četrti svetovalec, je po novem drugi svetovalec, br. Vlado Kolenko tretji in br. Marjan Gačnik četrti svetovalec. V vodstvu pa ni več dosedanjih drugega in tretjega svetovalca, br. Mateja Nastrana in br. Luke Modica.

Iz štirih bratskih skupnosti

V novem vodstvu za prihodnja tri leta so torej bratje kapucini iz vseh štirih bratskih skupnosti v Sloveniji, ki upravljajo tudi župnije (Vipavski Križ, Ljubljana – Štepanja vas, Celje – Sv. Cecilija, Kančevci), ni pa predstavnika bratske skupnosti iz Škofje Loke. Novemu vodstvu Slovenske kapucinske province želimo Božjega blagoslova!

Kupi v trgovini

Sveti in blaženi kapucini
Svetniki
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh